ESG-dagen hösten 2022

Till anmälan!

En dag för alla som arbetar med gröna obligationer och hållbarhet!

Vi kommer diskutera olika ämnen inom området hållbara finanser – vad behöver offentliga upplånare veta om ESG, vad kan kapitalmarknaden göra för att hjälpa till och vem kopplar samman aktörerna och driver utvecklingen? Hur ser framtiden ut för effektiv finansiering av investeringar i ett hållbart samhälle i samverkan med finansbranschen?

ESG-dagen 26 oktober

Datum: 26 oktober, 2022
Tid: 09.00 – 16.00
Plats: TBA
Format: Hybridevent – Möjlighet att delta och nätverka på plats eller digitalt

Till anmälan!

Keynote Speakers

Ann-Charlotte Eliasson VP, Head of Nasdaq European Debt Listings and Nasdaq Sustainable Bond Network.

Catharina Belfrage Sahlstrand, Chief Sustainability and Climate Officer, Handelsbanken

Hans Beyer, Chief Sustainability Officer, SEB


Mats Olausson Senior Advisor, Climate & Sustainable Finance, SEB

Fler talare läggs till efterhand! 

Program ESG-dagen 26 oktober 2022 kl. 9-16

Kl 9, inledning: Fokus på finansiering av investeringar i och för ett hållbart samhälle

Kl 9.15, keynote: TBA

Kl 9.35, rundabordssamtal: ”Staten & kapitalet – Vilka är de viktigaste ESG-regelverken och riktlinjerna 2022-23?” Med ledare inom svensk industri, politik och näringsliv

Kl 10.35, rundabordssamtal: Guld och gröna skogar – Möjligheter och utmaningar för kommuner och offentlig sektor till finansiering med hjälp av gröna, sociala och hållbara obligationer och andra innovativa finansiella instrument.

Kl 11.05, keynote: Ann-Charlotte Eliasson VP, Head of Nasdaq European Debt Listings and Nasdaq Sustainable Bond Network.

Kl 11.25, rundabordssamtal: Stockholm – Impact Capital of the World 2022. Företrädare för regionen, impact-bolag, organisationer och rådgivare

Kl 11.55, sammanfattning och lunchpaus

Kl 13, keynote: Hur kan hållbar finans främja sociala innovationer och satsningar? Hans Beyer, Chief Sustainability Officer, SEB och Mats Olausson, Senior Advisor, Climate & Sustainable Finance, SEB

Kl 13.20, rundabordssamtal: Hållbara samhälls- och bostadsfastigheter – Vad krävs för att ligga i framkant?
Med ledare inom fastighetsbranschen om hur hållbarhet påverkar affären, fastigheternas roll i framtida energisystem och hur de på bästa sätt kan möta kundernas krav på kontor, butiker, offentlig verksamhet och bostäder.

Kl 13.50, spotlight presentation: Stratsys

Kl 14.05, keynote: Catharina Belfrage Sahlstrand, Chief Sustainability and Climate Officer, Handelsbanken

Kl 14.40, rundabordssamtal: EU-klimat och miljömål blir krav – Är din verksamhet förenlig med taxonomin? Med experter som reder ut och diskuterar det senaste kring påverkan och krav på både företag och offentliga och kommunala verksamheter som vill klassifieras som gröna

Kl 15.10, spotlight presentation: TBA

Kl 15.25, keynote: TBA

Kl, 15.45, Analys av eftermiddagen

Anmäl dig här!

Vad

Realtids ESG-dagar är en unik möjlighet att profilera ditt företag eller organisation, utvidga ditt nätverk och vara en relevant aktör som syns tillsammans med några av de mest inflytelserika och inspirerande profilerna inom området ESG och hållbara investeringar.

Varför

Stockholm som Impact Capital of the Year
Stockholmsbaserade impact startups drog in nästan en miljard euro förra året (961 miljoner) och stora investeringar i till exempel Northvolt i Norra Sverige har satt flera olika regioner runt om i landet på kartan som ledande inom hållbara investeringar. Nu satsar Stockholm på att profilera sig som Impact Capital of the World 2022. Så vad gör Stockholm och andra regioner runt om i landet så väl lämpade för att dra nytta av denna omställning?

Marknaden för gröna obligationer växer kraftigt i Sverige och EU
Medlemsländernas ständiga representanter i EU har i år gett grönt ljus till införande av europeiska gröna obligationer, ett finansiellt instrument som ger investerare möjlighet att satsa kapital på klimat- och miljövänliga investeringar. Vad är möjligheterna och vilka är riskerna eller nackdelarna? Vad krävs för att kvalificera för denna typ av finansiering och vilka kan hjälpa till att få det på plats för företag, organisationer och offentlig verksamhet?

EU tar krafttag för en hållbar ekonomi – så påverkas din verksamhet
Syftet med EU:s taxonomi är att hjälpa investerare att identifiera och jämföra miljömässigt hållbara investeringar genom ett gemensamt klassificeringssystem för miljömässigt hållbara ekonomiska verksamheter. Har du koll på det senaste kring vad som gäller och hur ditt företag, organisation eller offentliga verksamhet kommer att påverkas?

Sociala obligationer på frammarsch
Även om social hållbarhet numera är ett vedertaget begrepp, finns ingen vedertagen norm eller modell för hur det här arbetet ska bedrivas, mätas samt finansieras ännu. Men mycket är på gång! Oavsett om du jobbar på ett företag, i en kommun eller en ideell organisation så bör du känna till nya koncept som ”social return on investment” samt resultatet av olika pilotprojekt och vad en möjlig kommande ”social taxonomi” inom EU kan komma att innebära.

Vilka deltar som talare

30+ av Sveriges främsta experter och företagsledare inom bank, finans och impact investment och startups står på scen.

Vilka deltar som publik

ESG-dagen vänder sig till dig som ledare inom finans, fintech, kapitalmarknad, börs, samt dig med ansvar för hållbar affärsutveckling, fond- och kapitalförvaltning, ESG-frågor, HR, digitalisering. ESG-dagen 2021 samlade över 15 000 digitala deltagare.

Programchef
Joakim Båge.
joakim.bage@realtidmedia.se

Partnerskap och annonsering
Maria Pellborn
maria.pellborn@realtidmedia.se
Victor Träff
victor@realtidmedia.se

Hela vårens möte finns att titta på i efterhand!

ESG-dagen från 28 april >>

Några av experterna som medverkade under ESG-dagen i maj. Foto (montage): Anders Frick

 

Tidigare sponsorer inkluderar: Handelsbanken, Swedbank, SPP, UC, Verdane, Trifilon, We Don’t Have Time, Green Assets Wallet med flera.

 

8 mar kl 13.31Finans

”Hon äger!” Realtid hyllar Sveriges kvinnliga entreprenörselit över 50

28 okt 2021 kl 13.43Finans

Håll din nästa konferens i Kreugersalen

Kreugersalen, TändstickspalatsetKreugersalen, Tändstickspalatset
16 sep 2021 kl 11.31Finans

Realtid delar ut ESG-pris på Klara K-dagen

Camilla Jonsson, Maria Pellborn, RealtidCamilla Jonsson, Maria Pellborn, Realtid
16 sep 2021 kl 11.28Finans

Årets Klara K-dag fokuserar på hållbart ledarskap

Petra Nedfors, Camilla Wagner, Klara KPetra Nedfors, Camilla Wagner, Klara K

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.