Annons

Annons

Hållbarhet

För att företagen ska öka sitt förtroende bland unga måste de bli bättre på att hantera personlig data och ge tillbaka till samhället och miljön. Det visar rapporten 2019 Millennial Survey från revisions- och konsultbolaget Deloitte.

EU:s kommande lagförslag för hållbara investeringar ställer nya krav på finansbranschen. Tre hållbarhetsexperter från  PWC uppmanar näringslivet och politikerna att snarast börja samarbeta. Annars finns risk för att onödiga förbud införs.

Inom finansbranschen betraktas "hållbara investeringar” allt mer som en förutsättning för lönsamma affärer. Fredagspanelen svarar idag på varför de tror att företag som är starka på hållbarhet också ger högre avkastning och inom vilken bransch det finns störst potential för hållbara investeringar.

Hållbara investeringar har seglat upp som ett hett ämne i finansbranschen. “Tiden när vi kallade hållbarhetsfrågor för “ickefinansiella risker” är förbi”, säger Emma Ihre, hållbarhetschef på Mannheimer Swartling.

Avanzas kunder ska kunna filtrera och välja fonder märkta med låg koldioxidpåverkan genom ett nytt oberoende riskmått framtaget av Morningstar. 

Pensionsbolaget Skandia investerar 1,5 miljarder kronor i en ny hållbarhetsobligation som är framtagen tillsammans med Världsbanken. Övriga investerare som går in är SEB, Handelsbanken och Svenska kyrkan.

Sidor