Trend

Obligationer slår Nuder

En obligationsmarknad som ångar av attraktion slog faktiskt skandalen kring Skistars sparkade styrelseordförande Pär Nuder. Åtminstone om man ser till vad Realtids läsare har valt den här veckan.

Publicerad 2019-03-16

1. Högtryck på obligationsmarknaden

BNP Paribas Nordenchef Eirik Winter är närmast lyrisk när han beskriver utvecklingen på obligationsmarknaden under det senaste halvåret.
– Det är momentum på alla fronter, säger han.

Av: Sverker Brundin. Publicerad: Fredag 2019-03-08.

2. ”Man är beredd att gå väldigt långt för att sänka Pär Nuder”

Ord står mot ord när Skistars ordförande Pär Nuder tvingas bort från bolaget. Byrån Primes krishanteringsexpert Charlie Stjernberg förklarar hur parternas krig i medierna ska tolkas.

Av: Johan Såthe. Publicerad: Torsdag 2019-03-14.

3. "Jag vill göra världen till en bättre plats"

En av EQT:s grundare, Jan Ståhlberg, sätter upp en ny fond tillsammans med Nordea. – Genom inrättandet av Trill Impact vill jag göra investeringar som gör världen till en bättre plats, säger Jan Ståhlberg 

Av: Camilla Jonsson. Publicerad: Fredag 2019-03-08.

4. "Vi gjorde i princip allt utom att ringa i klockan"

Maria Hedengren arbetade hårt under ett och ett halvt år med att ta iZettle till börsen. Prospektet var tryckt, klart och redo att nå marknaden när PayPal knackade på dörren.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Söndag2019-03-10.

5. Onödig fixering vid amortering

Den som är satt i skuld borde vara nöjd. Åtminstone vad gäller att äga sin bostad, eftersom det ger många fördelar. Realtids Claes Folkmar anser att det andra amorteringskravet slår fel.

Av: Claes Folkmar. Publicerad: Måndag 2019-03-11.

6. Nuder avgår från ordförandeposten i Skistar efter ägarkrav

Pär Nuder lämnar ordförandeposten i Skistar med omedelbar verkan efter anklagelser om ”olämpligt beteende” under VM i Åre.  Skistars styrelse har enhälligt beslutat att utse Eivor Andersson till styrelseordförande för tiden intill nästa årsstämma.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Onsdag 2019-03-13.

7. "Rör inte ränteavdragen!"

"Det går inte att kompensera Riksbankens huvudlösa räntepolitik med skattepolitik."  Det skriver Aktiespararns chefsanalytiker Peter Malmqvist i en replik på Johan Pehrsons (L) krav på en omgående sänkning av ränteavdragen.

Debatt. Publicerad: Tisdag 2019-03-12.

8. Anstånd för Ernstberger – risk för obestånd

Kammarrätten har valt att tills vidare möta Alexander Ernstbergers önskemål om att skjuta upp skatteskulden tills målet är avgjort. I annat fall riskerade Ernstberger att försättas i obestånd.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Fredag 2019-03-08.

9. "Nätmäklarnas krångliga strukturer ger dyra affärer"

"Förklaringen till nätmäklarnas krångliga avgiftsstruktur är förstås att den är lönsam och att en förändring hotar att slå mycket hårt mot intjäningen. Å andra sidan gör courtagestrukturen att det blir svårt att ta till sig bolagets devis "mer till dig, mindre till banken”. Det skriver Realtids Claes Folkmar.

Av: Claes Folkmar. Publicerad: Onsdag 2019-03-13.

10. Massiva nya flöden påverkar svensk finansmarknad

Upp till 300 miljarder kronor ska flöda till illikvida tillgångar som riskkapital och private equity, PE. AP-fondernas nya placeringsregler kommer att få stor påverkan på den svenska finansmarknaden, skriver Realtids Claes Folkmar.

Av: Claes Folkmar. Publicerad: Torsdag 2019-03-07.

Platsannonser

Logga in