Annons

Annons

Allra

Fastighetshärvan som involverade såväl SIP Homes som Fair Investments lockade flest Realtidläsare den gångna veckan. Här är hela topp-tio-listan över de mest lästa artiklarna!

På tisdagen startar den historiska rättegången mellan Ekobrottsmyndigheten, Allra-topparna och Pensionsmyndigheten.

Morgonsvepet: Allrarättegågen drar igång, ekonomipriset avslöjas och Softbank kan ta kontrollen över Wework.

Intäkterna för Allra-koncernen sjönk under 2018 till 212 miljoner kronor, jämfört med 382 miljoner kronor år 2017.

"Ett försök att överrumpla den tilltalade Alexander Ernstberger”. Det skriver Alexander Ernstbergers advokat Carl-Johan Malmberg om EBM:s försök att slå samman det nya skattebrottsåtalet med målet som nu ska avgöras i Stockholms tingsätt.

Tre av Allra-topparna däribland Alexander Ernstberger åtalas för grovt skattebrott och riskerar upp till sex års fängelse vid en fällande dom.

Det finns anledning att tvivla på att förvaltningsrätten dömt fel i målet där Allra-toppen Alexander Ernstberger överklagat Skatteverkets beslut om anstånd  med betalningen av skatt. Kammarrätten har därför gjort fel i att inte meddela prövningstillstånd. Det uppger Högsta förvaltningsdomstolen i ett färskt beslut.

Allra Asset Management anser att staten gjort intrång i kommunikation belagd med advokatsekretess. Domstolen beslutar att förhandling ska ställas in.

Sidor