Trend

Nedlagd hedgefond populär

Sveriges äldsta hedgefond läggs ned, det ville många läsa om den här veckan. Andra artiklar som har väckt intresse handlar om Göran Persson, investeringar i investmentbolag och bolånekriget. Här är veckans tio mest lästa artiklar på Realtid.

Publicerad 2019-05-04

1. Hedgefonden Nektar avvecklas

Sveriges äldsta hedgefond avvecklas efter beslutet att Brummer Multi-Strategi, BMS, löser in alla sina andelar i hedgefonden per den 31 maj 2019. "Är inte längre konkurrenskraftigt nog", enligt Mikael Spångberg, BMS:s vd och portföljförvaltare.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Torsdag 2019-05-02.

2. "Investmentbolag – ett smart alternativ till aktiefonder"

Under flera år har det pågått en diskussion kring aktivt- kontra passivt förvaltade aktiefonder. På frågan om huruvida jag föredrar aktiv eller passiv förvaltning brukar jag ge det lite aviga svaret; ”nej”. Svaret är dock lika rationellt som avigt. Det finns nämligen ett tredje alternativ som i mina ögon framstår som överlägsen de båda omdebatterade sparformerna. 

Debatt: Marcus Fridell. Publicerad: Måndag 2019-04-29.

3. Valet av Göran Persson är ett fattigdomsbevis

En politisk tungviktare men – samtidigt finansiell lättviktare. Det är krönikör Per Lindvalls omdöme om Swedbanks föreslagna ordförande Göran Persson.

Av: Per Lindvall. Publicerad: Måndag 2019-04-29.

4. ”Vi lever i en osund lånekultur”

Dagens lånekultur är varken bra för individer, klimatet eller marknaden. Det säger Fondbolagens förenings vd Fredrik Nordström i Realtids karriärintervju. 

Av: Mårten Färlin. Publicerad: Söndag 2019-04-28.

5. Alma Bolån första offret i bolånekriget 

Alma Bolån avvecklar sin verksamhet till följd av osäkerhet kring finansiering och krav från Finansinspektionen om start av verksamheten inom viss tid.

Av: Olof Swahnberg. Publicerad: Torsdag 2019-05-02.

6. "Marknadsandelen kommer tveklöst att öka"

Flera oberoende investeringsrådgivare spår att efterfrågan på deras tjänster kommer att öka, säger några av de som Realtid pratat med, och ger därmed stöd till Finansinspektionen som i en kartläggning tidigare i april landade i samma uppfattning.

Av: Olof Swahnberg. Publicerad: Fredag 2019-04-26.

7. Därför kan olja kan vara mer hållbart än vindkraft

Investeringar i miljöskadlig verksamhet kan minska skadlig miljöpåverkan. Det är dags att bredda blicken för vad som räknas som hållbart, anser Realtids Claes Folkmar.

Av: Claes Folkmar. Publicerad: Fredag 2019-04-26.

8. Här är succéförvaltarnas efterträdare på Robur Ny Teknik

Swedbank Robur råddar om i fondförvaltningen. Henrik Nyblom ska ansvara för Swedbank Robur Ny Teknik och Marcus Rylander för Swedbank Robur Småbolagsfond Norden.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Tisdag 2019-04-30.

9. Prestigefyllda priser till flera svenska riskkapitalbolag

EQT Partners, Nordic Capital och Summa Equity prisades under ceremoni i London för sina prestationer på den europeiska private equity-marknaden under 2018.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Måndag 2019-04-29.

10. Illavarslande och överraskande

Oren eller rent av smutsig revisionsberättelse och att vd Oscar Engelbert ökade sin lön med 30 procent under krisåret 2018 –  det är vad som dominerar Oscar Properties årsredovisning. Realtids Per Lindvall är förundrad.

Av: Per Lindvall. Publicerad: Torsdag 2019-05-02.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in