Annons

Annons

Swedbank

En försiktig optimism prägla världsekonomin det närmaste året. Också Sverige ser ut att få en hygglig utveckling. Det framgår av konjunkturrapporten Swedbank Economic Outlook.

UBS överraskar, kortvarig lättnad för svensk ekonomi och Japans centralbank rör inte räntan. Här hittar du morgonens nyheter i korthet.

 

Under december sålde Första AP-fonden större delen av sitt innehav i Swedbank. Det var en dålig affär, beräknad till en förlust på 100 miljoner kronor.

Finansinspektionens, FI:s, högsta ledning var starkt kritisk mot SEB och Swedbank gällande penningtvätt redan 2017. Men det inte ledde till någon åtgärd vilket får Aktiespararnas vd Joacim Olsson att tala om "en dysfunktionell myndighet med stora problem".

Den amerikanska affärsbanken Bank of New York Mellon har avslutat samarbetet om att leverera cash management-tjänster för Swedbanks kunder i USA.

Nästa år ökar inkomsterna för både löntagare och pensionärer, men inflationen spås äta upp det mesta av den ökade köpkraften för de allra flesta. De som får störst ökning av köpkraft är höginkomsttagare. 

Swedbank är spararnas klart mest nettoköpta aktie i år. Det är nästan tre gånger så många kunder som köpt Swedbank som har köpt Nordea, tvåa på Nordnets lista.

Swedbank har idag svarat på en begäran om yttrande från Finansinspektionerna i Estland och Sverige. Banken instämmer i många av de iakttagelser och preliminära bedömningar som tillsynsmyndigheterna gör.  

Sidor