Annons

Annons

Swedbank

Storbanken ändrar sin utdelningspolicy från 75 till 50 procent av vinsten. Syftet anges vara att “stärka bankens kapitalposition”. Det framgår av Swedbanks delårsrapport. 

Swedbanks nya styrelseordförande Göran Persson har mycket att ta tag i. "Det ska städas rent", sade han idag i samband med bankens extrastämma.

Swedbank Robur accepterar budet på Oriflame och Borg, Svanberg och Johnson bakom nytt fastighetsbolag samt JP Morgans hedgefond skiftar fokus. Detta är några av rubrikerna i morgonens nyhetssvep.

En avgörande vändpunkt för ränteprofilen Olof Manner var när familjeföretaget gick i konkurs. “Jag hade levt i tron att jag skulle komma till ett dukat bord”, säger han i en intervju med Realtid.

Swedbank går in som ägare i fintech-bolaget Kachings investeringsrunda och inleder samtidigt ett samarbete med bolaget.

Nationalistiska partier gick inte fram lika starkt i helgens EU-val som en del befarat. Analytiker beskriver det som lugnande och finansmarknadernas lägger nu fokus på vem som blir ordförande för EU-kommissionen och ny ECB-chef.

Ekobrottsmyndigheten (EBM) avslår visselblåsaren och finansmannen Bill Browders överklagande om att inleda en brottsutredning om penningtvätt i Swedbank, skriver TT på onsdagen.

 

Sidor