Annons

Annons

Swedbank

Ekobrottsmyndigheten (EBM) avslår visselblåsaren och finansmannen Bill Browders överklagande om att inleda en brottsutredning om penningtvätt i Swedbank, skriver TT på onsdagen.

 

Valberedningen i Swedbank föreslår nyval av Josefin Lindstrand som är “Specialist Counsel” på advokatfirman Hammarskiöld & Co. Hon vill inte uttala sig om hur hon ser på bankens hantering av penningtvättsskandalen. “Jag måste sätta mig in i vad som verkligen har hänt”, säger hon.

Efter penningtvättsavslöjandena har Swedbank kraftigt tappat i anseende bland kunderna. Det visar Anseendebarometern för finanssektorn 2019. 

Valberedningen i Swedbank föreslår nyval av Bo Magnusson, tidigare ställföreträdande koncernchef på SEB  och Josefin Lindstrand, jurist på advokatbyrån Hammarskiöld & Co. Aktieägarna i valberedningen påkallar extra bolagsstämma.

 2018 ingick tillgångar värda mer än 10 miljarder i Swedbanks register över gröna tillgångar. Detta motsvarar 481 863 ton i sparade och undvikna koldioxidutsläpp. 

Statliga banken SBAB vinner marknadsandelar. "Vi har just nu rekordmånga ansökningar som kommer in," säger Erik Wennergren, presschef på SBAB till Realtid.

UPPDATERAD Flera nordiska banker samarbetar sedan förra året om en ny infrastruktur för realtidsbetalningar. Men det återstår en del tillstånd och verksamheten väntas starta i slutet av 2020 i Sverige, Norge och Finland, säger projektets vd Lars Sjögren till Realtid. 

Inköpschefsindex för privata tjänstesektorn (PMI–tjänster) sjönk för andra månaden i rad till 54,0 i april från 55,1 i mars.

De flesta ekonomer Realtid pratat med räknar fortfarande med att USA och Kina kommer att nå ett handelsavtal, trots president Donald Trumps utspel i helgen. Däremot är "den oberäknelige Trumps" agerande något av en chock för marknaden just nu.

Göran Persson delar folket: Antingen är han bäst eller totalt oduglig. Realtids chefredaktör Johan Såthe imponeras av en klassresenär som struntar i omgivningens förväntningar.  

Sidor