Mest lästa

Fondbranschens stora omstrukturering håller i sig

Förra veckans tema på Realtid, #fonderifokus, håller i sig i läsarstatistiken även denna vecka. Bland de mest lästa artiklarna återfinns också Mangold-stämningen, Stordalen och Altors köp av Ving samt Allrarättegången.

Publicerad 2019-11-02

1. "Hälften av fondbolagen försvinner”

I fondveckans sista panel djupdyker Realtid i vad som kommer att ske på fondmarknaden i framtiden. Flera pekar på en marknad med färre aktörer och färre fonder, kanske till och med en halvering de närmsta fem åren.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Fredag 2019-10-25.

2. "Fondbranschen är så ängslig – vi måste våga mer"

Per H Börjesson, Spiltans grundare, största ägare och Spiltan Fonders ordförande, har sin egen investeringsfilosofi. Den går inte sällan emot finansiell teori och hur de stora kapitalförvaltarna arbetar.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Söndag 2019-10-27.

3. ”Investeringen var förenad med en hög kreditrisk”

Mangold Fondkommission svarar på stämningen som rör besvikna investerare till konkursade fastighetsbolaget Albert Hansson. Bland annat framkommer att styrelseordföranden Per-Arne Åhlgren lånat ut pengar till bolaget. 

Av: Sara Johansson. Publicerad: Tisdag 2019-10-29.

4. Toppchef på SEB lämnar

Fredrik Öberg avgår som investeringschef för SEB:s Private Banking efter nästan fem år i rollen. Det rapporterar nyhetstjänsten Citywire Selector.

Av: Camilla Jonsson. Publicerad: Måndag 2019-10-28.

5. Har ”skräpobligationer” lägre risk än amerikanska statspapper? 

Mycket talar för att företagsobligationsfonder har förutsättningar att skapa högre avkastning än traditionella räntefonder de närmaste åren. Med den högre avkastningen följer så klart också högre risk. Det skriver Fredrik Tauson på Nordic Cross Asset Management.

Debatt: Fredrik Tauson, fondförvaltare alternativa räntefonder, Nordic Cross Asset Management, en del av Carneo-gruppen. Publicerad: Fredag 2019-10-25.

6. Stordalen och Altor köper Ving

Den norske affärsmannen Petter Stordalen köper upp hela charterverksamheten av Thomas Cook Norden tillsammans med Altor och brittiska TDR Capital.

Av: Camilla Jonsson. Publicerad: Onsdag 2019-10-30.

7. Svensk startup vill bli världens nav för transaktioner

Sekundsnabba överföringar för internationella betalningar. Och sänkta kostnader med upp till 90 procent. Svenska Centiglobe vill demokratisera världens penninghandel.

Av: Sverker Brundin. Publicerad: Tisdag 2019-10-29.

8. Ernstberger: ”Vi gjorde inga formella kontroller på Oak Capital”

Det var tidvis hårda tongångar när åklagarsidan och Pensionsmyndigheten  höll förhör med Alexander Ernstberger under den nionde förhandlingsdagen.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Torsdag 2019-10-31.

9. Aptic och Asitis bildar Nordens största betaltechbolag

Två av landets största mjukvarubolag inom betal- och kreditjänster, Aptic och Asitis, går samman. Bolaget ser stor tillväxt vilken gynnas av stora förändringar i hela betaltech-branschen.

Av: Camilla Jonsson. Publicerad: Måndag 2019-10-28.

10. "En massiv förändring av banklandskapet"

Modern teknik förändrar den europeiska bankmarknaden i grunden. Det är en massiv förändring av banklandskapet som vi bara sett början på. En halvering av personalstyrkan inom de svenska bankerna kan vara fullt realistiskt, skriver Tim Sundberg på PA Consulting.

Debatt: Tim Sundberg, expert inom financial services på PA Consulting. Publicerad: Måndag 2019-10-28.

Platsannonser