Annons

Annons

Petter Stordalen

Petter Stordalens bolag Strawberry Group ökar sitt innehav finansbolaget Catella.

UPPDATERAD: Flera veckor före konkurserna i Ving ville konkurrenten Apollo diskutera en storaffär, men nekades att komma in i processen. Vinggruppen bestrider detta. "Samtliga intressenter behandlades lika," säger kommunikationschef Fredrik Henriksson till Realtid.

Förra veckans tema på Realtid, #fonderifokus, håller i sig i läsarstatistiken även denna vecka. Bland de mest lästa artiklarna återfinns också Mangold-stämningen, Stordalen och Altors köp av Ving samt Allrarättegången.

Vingaffären har nu formellt avslutas. Konkursförvaltarna i Sverige och i Danmark har godkänt avtalen och det nya ägarskapet.

Harald Mix och Petter Stordalen gick vinnande ur striden om kraschade resejätten Thomas Cooks nordiska verksamhet. Nu återstår att hinna få alla detaljer på plats. Men är det en ny drömduo som funnit varandra eller bara en temporär lösning? Det undrar Realtids Per Agerman.

Den norske affärsmannen Petter Stordalen köper upp hela charterverksamheten av Thomas Cook Norden tillsammans med Altor och brittiska TDR Capital.

Petter Stordalens Nordic Choice Hotels förvärvar finska hotellgruppen Kämp Collection Hotels. "Uppköpet av Kämp Collection Hotels är en stor milstolpe och en av de viktigaste affärerna jag gjort i hotellbranschen", säger Petter Stordalen.

I en miljardaffär säljer Swedavia en kommande storhotellfastighet på Arlanda till norska Wenaasgruppen och O.G. Ottersland. Hotellet kommer bli Nordens största flygplatshotell när det står klart 2019.

Sidor