Annons

Annons

Ving

UPPDATERAD: Flera veckor före konkurserna i Ving ville konkurrenten Apollo diskutera en storaffär, men nekades att komma in i processen. Vinggruppen bestrider detta. "Samtliga intressenter behandlades lika," säger kommunikationschef Fredrik Henriksson till Realtid.

Förra veckans tema på Realtid, #fonderifokus, håller i sig i läsarstatistiken även denna vecka. Bland de mest lästa artiklarna återfinns också Mangold-stämningen, Stordalen och Altors köp av Ving samt Allrarättegången.

Vingaffären har nu formellt avslutas. Konkursförvaltarna i Sverige och i Danmark har godkänt avtalen och det nya ägarskapet.

Harald Mix och Petter Stordalen gick vinnande ur striden om kraschade resejätten Thomas Cooks nordiska verksamhet. Nu återstår att hinna få alla detaljer på plats. Men är det en ny drömduo som funnit varandra eller bara en temporär lösning? Det undrar Realtids Per Agerman.

Den norske affärsmannen Petter Stordalen köper upp hela charterverksamheten av Thomas Cook Norden tillsammans med Altor och brittiska TDR Capital.

Ett första icke-bindande bud har kommit in på verksamheten där Ving ingår tillsammans med Spies, Tjäreborg och Thomas Cooks flygbolag.

Det finns gott hopp om att Ving kan räddas ur Thomas Cooks konkurs. Men det är bråttom, säger en konkursexpert.

DNB räknar med att göra en kreditförlustreservering på 1 miljard norska kronor – ungefär detsamma i svenska kronor – under årets tredje kvartal. En analytiker ser eventuella kopplingar till Thomas Cook-konkursen.

Sidor