Annons

Annons

Mangold

Brygglångivarna och Mangold Fondkommission är oense om det redan nu föreligger någon skada för långivarna. Brygglångivarna menar att det står klart att lånen inte kommer att återbetalas och att det rör sig om ”ansenliga belopp.”

Förra veckans tema på Realtid, #fonderifokus, håller i sig i läsarstatistiken även denna vecka. Bland de mest lästa artiklarna återfinns också Mangold-stämningen, Stordalen och Altors köp av Ving samt Allrarättegången.

Mangold Fondkommission svarar på stämningen som rör besvikna investerare till konkursade fastighetsbolaget Albert Hansson. Bland annat framkommer att styrelseordföranden Per-Arne Åhlgren lånat ut pengar till bolaget. 

Mangolds köp av en fjärdedel av hedgefondförvaltaren QQM innebär bolagets tredje köp av ett intressebolag. "Det är ett sätt för oss att diversifiera vår intäktsbas", säger Mangolds vd Per-Anders Tammerlöv.

Två nya chefer tar plats i ledningen på Mangold, stabschef David Jansson och ställföreträdande chef för Private Banking, Alexander Marsh.

Stämningen mot Mangold fodkommision väckte stor läsiver i veckan bland Realtids läsare. Det gjorde också 3:12-reglerna och kapitalskatt, liksom högadeln.

Fondkommissionären Mangolds finanschef Alena Panotzki lämnar bolaget, detta efter endast tre månader på sin tjänst. – Det är av privata skäl jag säger upp mig, säger hon till Realtid.

Fondkommissionären Mangolds resultat sjönk med 18 procent och hamnade på 9,7 miljoner kronor, enligt halvårsrapporten som bolaget presenterar idag onsdag. Men vd:n Per-Anders Tammerlöv pekar på en resultatförbättring under andra kvartalet, och ser ljust på inledningen av kommande kvartal.

Sidor