Annons

Annons

Avanzas corpavdelning väcker stor uppmärksamhet

När vi går igenom veckans tio mest lästa artiklar sticker särskilt en ut: Den om Avanzas avdelning inom corporate finance, företagsfinansiering.

1. “Vi växer primärt med egna uppdrag”

Pauline Holst-Blomqvist har under det senaste året byggt upp Avanzas avdelning för corporate finance. Nu räknar hon med att de egna uppdragen snart dominerar över distributionsuppdragen.

Av: Olof Swahnberg. Publicerad: Måndag 2019-11-04.

2. "Mitt hjärta kommer alltid klappa för brott och straff"

Under 18 år levde hon ett pulshöjande yrkesliv på åklagarmyndigheten. Nu har Malin Arentoft landat på Vinges nya avdelning Corporate Crime & Compliance som straffrättsexpert.

Annons

Annons

Av: Sara Johansson. Publicerad: Söndag 2019-11-03.

3. Finansprofiler räddar krisande Oscar Properties

Kända finansprofiler räddar krisande Oscar Properties, Commerzbank justerar ned vinstprognos och professor varnar riksbankschefen: ”Höj inte räntan”. Det är några av rubrikerna i torsdagens nyhetssvep. 

Av: Sara Johansson. Publicerad: Torsdag 2019-11-08.

4. "Man har försökt att bygga bolaget för snabbt "

Finansmannen Mats Gabrielsson är en de fyra som åtagit sig att teckna i Oscar Properties nyemission. Han ser bra substans i bolaget och berättar att han inte hade några krav på Oscar Engelbert inför tecknandet, men ser att beslutet om slopad lön och bonus är "en renlighetssak".

Av: Sara Johansson. Publicerad: Torsdag 2019-11-07.

5. Åklagaren yrkar på utvisning i Falcon Funds-härvan

Mycket talar för att företagsobligationsfonder har förutsättningar att skapa högre avkastning än traditionella räntefonder de närmaste åren. Med den högre avkastningen följer så klart också högre risk. Det skriver Fredrik Tauson på Nordic Cross Asset Management.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Tisdag 2019-11-05.

6. Nasdaq får kritik efter börshaveriet – kan krävas på kompensation

Det dubbla börsstoppet på OMX Stockholm i fredags hindrade många affärer. Realtid har talat med branschprofiler som efterlyser en förklaring till haveriet. Nordnet utreder nu om man ska kräva ekonomisk kompensation av Nasdaq.

Av: Sverker Brundin, Camilla Jonsson, Johan Såthe. Publicerad: Måndag 2019-11-04.

7. Ny vd för Handelsbanken Fonder

Magdalena Wahlqvist Alveskog blir ny vd för Handelsbanken Fonder.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Fredag 2019-11-01.

8. Nya ansvarsområden på Avanza efter chefsavhopp

Tre personer från Avanzas ledningsgrupp har lämnat bolaget under det senaste året. Maria Christofi Johansson, chef för kundsupport och med i ledningsgruppen, är en av dem. Det fick vd Rikard Josefson att se över ansvarsområdena i ledningsgruppen, uppger han för Realtid. 

Av: Olof Swahnberg. Publicerad: Torsdag 2019-11-07.

9. Ola Gunnarsson ny vd för Aspia

Aspia har nu hittat sin nya vd efter att Magnus Eriksson oväntat fick sparken tidigare i år.  Det blir Ola Gunnarsson som närmast kommer från rollen som koncernchef för SBC som tar över vd-rollen.

Av: Camilla Jonsson. Publicerad: Tisdag 2019-11-05.

10. Uddén hotas av civilprocess i Schweiz

En schweizisk advokat har kontaktats av QV-bolagens konkursförvaltare Jonas Premfors. Han undersöker möjligheten att inleda en civilprocess mot borgensmannen Anders Uddén i Schweiz.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Tisdag 2019-11-05.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons