Annons

Annons

Oscar Properties

Oscar Properties har ingått ett överlåtelseavtal med Fastpartner och Slättö om att sälja 50 procent av aktierna i Torsplan Holding, indirekt i projekt Helix. Försäljningspriset uppgår till 100 miljoner kronor. Nyheten fick aktien att rusa. 

Oscar Properties meddelar förändringar i koncernledningen där Erik Alteryd, tidigare vd för byggföretaget Allegro har utsetts till chef för Oscar Properties Eftermarknad.

Oscar Properties och Stockholm Stad har tecknat avtal om projektet Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. "Samtalen med staden har gått mycket bra och vi ser fram emot att starta byggnationen", säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties i en kommentar.

Hedgefonden Nektars nedläggning, Erik Penser och Oscar Properties - det var ämnen som lockade till läsning denna vecka. Hetast var en högerkrok!

Styrelsen i Oscar Properties vill erbjuda innehavare av bolagets preferensaktier och preferensaktier av serie B att frivilligt byta dessa till aktier av ett nytt stamaktieslag, stamaktier av serie B2.

Omsättningen och rörelseresultatet stiger för bostadsutvecklaren Oscar Properties. Mest uppseendeväckande i delårsrapporten är att antalet bostäder i pågående produktion har sjunkit kraftigt samtidigt som företagets likvida medel är hela 86 procent mindre nu jämfört med första kvartalet 2018.

Oscar Properties sänker bokningsavgiften på planerade lägenheter i projektet Gasklockan, som kan bli bostadsutvecklarens räddning.

En överväldigande majoritet – 93 procent – av obligationsinnehavarna röstade ja till de nya villkoren för bostadsutvecklaren Oscar Properties obligationslån. Det förlängs därmed två år, till den 3 september 2021. Nu väntar ytterligare åtgärder för att införskaffa kapital.

Bostadsutvecklaren Oscar Properties befinner sig i en svår ekonomisk situation. För att klara sig framåt behöver bolaget idag få igenom ändrade lånevillkor, som ska godkännas av obligationsinnehavarna. Samtidigt framkommer att Oscar Engelbert har byggt upp ett nytt fastighetsbolag. 

Oren eller rent av smutsig revisionsberättelse och att vd Oscar Engelbert ökade sin lön med 30 procent under krisåret 2018 –  det är vad som dominerar Oscar Properties årsredovisning. Realtids Per Lindvall är förundrad.

Sidor