"Aspia har gjort en imponerande resa och är en affärspartner med nära kundrelationer och ett tillgängligt, modernt och digitalt erbjudande," säger Aspias tillträdande vd Ola Gunnarsson. Foto: Aspia
Finans

Ola Gunnarsson ny vd för Aspia

Aspia har nu hittat sin nya vd efter att Magnus Eriksson oväntat fick sparken tidigare i år.  Det blir Ola Gunnarsson som närmast kommer från rollen som koncernchef för SBC som tar över vd-rollen.

Uppdaterad 2019-11-05
Publicerad 2019-11-05

Ola Gunnarsson har haft ledande roller inom ett flertal branscher, från konsultföretag och business services till IT och fastigheter.

Det var i mars tidigare i år som Aspias tidigare vd Magnus Eriksson oväntat fick sparken i veckan. Ordförande Jan Frykhammar tog från och med då tillfälligt över vd-posten.

Vd-skiftet var oväntat och plötsligt. Jan Frykhammar ville då inte ge några kommentarer till vad som hänt. Istället blev det ägaren IK Investment som förklarade det inträffade:

– Vi har bett Magnus Eriksson avgå och sitter nu i samtal med honom om vad som ska ske vidare, sa Mikaela Murekian på IK Investment Partners, till Realtid då.

– Under Ola Gunnarsson ledning är Aspia redo ta nästa steg för att förstärka Aspias position som den ledande affärspartnern, säger styrelseordförande Jan Frykhammar, som fram till nu tjänstgjort som tillförordnad vd, i en presskommentar.

Aspia bildades den 1 juli 2018 i samband med en avknoppning från PWC. Därefter har tre verksamheter, alla med starka varumärken, förvärvats för att skapa en närvarande och engagerad affärspartner med ett brett erbjudande för den nordiska marknaden. Aspia kombinerar personlig rådgivning med ett digitaliserat tjänsteutbud för att göra det enklare, snabbare och säkrare för företag att driva och utveckla sina företag.

– Aspia har gjort en imponerande resa och är en affärspartner med nära kundrelationer och ett tillgängligt, modernt och digitalt erbjudande. Mitt uppdrag är att fortsätta i samma riktning och ta tillvara Aspias potential på en växande marknad. Aspias kundlöfte är att göra företagares drömmar till verklighet, och varje medarbetare jag träffat har visat att det menar man allvar med, säger Ola Gunnarsson, tillträdande vd för Aspia, i en skriftlig kommentar.

Ola Gunnarsson tillträder sin tjänst den 1 december.

IK Investment Partners köpte Aspia så sent som i augusti förra året av revisionsjätten PWC. Innan dess var det ett affärsområde inom PWC, Business Services. Det nybildade bolaget hade då en omsättning på 1 miljard kronor och 1 100 anställda, enligt egna uppgifter. Sedan dess har Aspia haft en offensiv tillväxt och lagt till sig KPMGs avdelning för samma tjänster, lönespecialisten DLN och dessutom köpt Skeppsbron Skatt. Idag har Aspia 1 450 medarbetare och 71 kontor.

I början av mars toppade Aspia tidningen Balans lista över mest jämställda redovisningsbolag.

Platsannonser