FinansNyhet

Ålandsbankens analytikernestor går hem ordentligt

Publicerad

Lars Söderfjells resa från Lappland till Åland eller om det var Stureplan lockade klart flest läsare denna vecka. Realtids läsare ville också veta mer om de låga räntorna och en kreditfonds krav på en glasmästare i Göteborg. Här är veckans tio mest lästa artiklar!

Sverker Brundin

1. “Resan från Gällivare till Stureplan var inte spikrak”Lars Söderfjell är killen från Lappland som ville bli auktoriserad revisor, men hamnade vid Stureplan och finansbranschen. Vad har varit hans bästa karriärbeslut och vad har varit hans sämsta? Och hur var det att vara misstänkt för marknadsmissbruk? Här berättar han allt.

Av: Olof Swahnberg. Publicerad: Söndag 2019-12-08.

2. De låga räntorna är ett symptom – inte en orsak till problemenDe låga räntorna sätter press på pensionssystemet. Men tänk om de låga räntorna snarare är ett symptom och inte en orsak till dagens problem? Realtids krönikör Per Lindvalls oroas över ett stort tankefel om hur framtidens resurser ska skapas.

Annons

Av: Per Lindvall. Publicerad: Tisdag 2019-12-10.

3. Kreditfond begär Hancap i konkursKreditfonden Scandinavian Credit Fund I yrkar att Hancap International försätts i konkurs på grund av en obetald fordran på 34,5 miljoner kronor.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Måndag 2019-12-09.

Annons

4. Sysselsättning ger överdrivet positiv bild”Uppblåsta siffror används för att dölja fortsatta integrationsproblem; att gå från inget arbete till en timme i veckan är inte integration.” Det skriver Tino Sanandaji, nationalekonom, och författare.

Debatt: Tino Sanandaji, nationalekonom, och författare. Publicerad: Torsdag 2019-12-12.

5. Mangold stämmer fastighetsbolagMangold Fondkommission stämmer fastighetsbolaget Stone Properties och kräver det på 8,5 miljoner kronor. Bolaget bestrider anklagelserna och hävdar att man blivit vilseledda av Mangold.

Annons

Av: Sara Johansson. Publicerad: Måndag 2019-12-10.

6. ”Skattemyndigheten kastar skam och skuld över Ernstberger”Alexander Ernstbergers försvarare Carl-Johan Malmberg och Slobodan Jovicic inledde första pläderingsdagen för de åtalade i Allra-härvan. 

Av: Sara Johansson. Publicerad: Onsdag 2019-12-11.

7. Patricia Hedelius lämnar Svenska Dagbladet för AMFEkonomijournalisten Patricia Hedelius lämnar inom kort Svenska Dagbladet. Innan årsskiftet börjar hon jobba på pensionsbolaget AMF som aktieförvaltare. 

Av: Olof Swahnberg. Publicerad: Onsdag 2019-12-10.

8. Tyder fastighetsboomen på finansiell demens?Samhällsfastigheter är det nya svarta inom finansbranschen. Realtids krönikör Per Lindvall undrar om inte om många investerare drabbats av kollektiv finansiell demens.

Av: Per Lindvall. Publicerad: Fredag 2019-12-06.

9. Hon ska transformera PWC:s rådgivningsaffärSusanna Backman tar över som ansvarig chef för PWC:s kreativa rådgivningscentrum Experience Center Stockholm.

 Av: Camilla Jonsson. Publicerad: Måndag 2019-12-09.

10. Här är de nominerade i Årets advokatbyråByråerna Cederquist, Delphi och Hamilton får flest nomineringar i Regis bransch- och klientstudie Årets Advokatbyrå.

Av: Johan Såthe. Publicerad: Tisdag 2019-12-10.

Annons