Mest lästa

Innovativa bolån ger tydlig effekt

Bland veckans tio mest lästa artiklar finns två om Danske Bank. En om ett nytt bolån som vissa ser som innovativt. En annan om personaluppsägningar.

Publicerad 2019-11-30

1. Danske Bank lanserar bolån med fast ränta i 30 år

Danske Bank i Sverige lanserar idag Bolån Stabil, en ny bolåneprodukt med en fast ränta i 30 år, utan risk för att behöva betala ränteskillnadsersättning om man vill lösa lånet i förtid.

Av: Camilla Jonsson. Publicerad: Tisdag 2019-11-26.

2. Danske Bank säger upp 50 – merparten i Köpenhamn

50 personer måste sluta på Danske Bank till följd av kostnadsbesparingar och dålig lönsamhet inom affärsområdet för handel med obligationer och valutor. Färre än en handfull personer berörs i Sverige.

Av: Sverker Brundin. Publicerad: Fredag 2019-11-15.

3. "Det vore kul att förvalta 100 miljarder någon gång"

Göran Espelund är grundare och arbetande styrelseordförande för Lannebo Fonder. För Realtid avslöjar han när aktiv förvaltning är som bäst, hur man skiljer på äkta och falsk aktiv förvaltning och varför han tycker att ett upphandlat fondtorg är en dålig idé. Och vad det är som gnager i honom fortfarande efter åtta år.  

Av: Sara Johansson. Publicerad: Söndag  2019-11-24.

4. Han tar över SEB:s investmentbank

Kristian Skovmand tar över som chef för SEB:s investmentbankdel. Han har tidigare haft flera tunga roller på Morgan Stanley.

Av: Johan Såthe. Publicerad: Måndag 2019-11-25.

5. Zimpler och Trustly i infekterad konflikt

Betalföretaget Zimpler anklagar Trustly för att missbruka sin dominerande ställning. Nu vill Zimpler att konkurrensverket agerar snabbt.

Av: Sara Johansson. Publicerad: Fredag 2019-11-22.

6. "Idén väcktes ur egen frustration"

Sparprofilen Claes Hemberg startar försäkringsbolaget Gofido tillsammans med tre tidigare kollegor från Avanza.

Av: Camilla Jonsson. Publicerad: Måndag 2019-11-25.

7. "SEB:s penningtvätt tre gånger så stor som Swedbanks"

Morgonsvepet onsdag: "SEB:s penningtvätt tre gånger så stor som Swedbanks," ”SEB har inte utnyttjats systematiskt för penningtvätt,” Helena Hedblom ny vd för Epiroc och SBB får ok från Konkurrensverket. 

Av: Camilla Jonsson. Publicerad: Onsdag 2019-11-27.

8. Carnegie Fonder rekryterar Jonas Andersson från Alfred Berg

Carnegie Fonder förvärvade i augusti Alfred Bergs nio fonder som förvaltar 10 miljarder kronor.  Nu rekryteras även Jonas Andersson, förvaltare av Alfred Bergs Fastighetsfond Norden.

Av: Johan Såthe. Publicerad: Fredag 2019-11-22.

9. "Dippen köps oavsett underliggande ekonomi"

"Efter snart ett decenniums bullmarknad och flera tillgångsslag på all-time-high börjar det möjligen bli dags att fundera på vilka tillgångar som är mest attraktiva när den där riktigt stora nedgången kommer." Det skriver Fredrik Tauson, grundare av Nordic Cross Asset Management.  

Debatt: Fredrik Tauson, förvaltare av de alternativa räntefonderna Credit Edge och Total Return och grundare av Nordic Cross Asset Management. Publicerad: Onsdag 2019-11-27.

10. "Tillgångsslaget kryptovalutor kan hundrafaldigas"

Kryptochefen Eric Wall lämnade det svenska finansteknikföretaget Cinnober när det köptes upp av den amerikanska börsen Nasdaq i förra året. Nu startar han upp en ny kryptofond, Arcane Asset.

 Av: Sara Johansson. Publicerad: Måndag 2019-11-25.

Platsannonser