Bank

Danske Bank säger upp 50 – merparten i Köpenhamn

50 personer måste sluta på Danske Bank till följd av kostnadsbesparingar och dålig lönsamhet inom affärsområdet för handel med obligationer och valutor. Färre än en handfull personer berörs i Sverige.

Uppdaterad 2019-11-25
Publicerad 2019-11-22

I början på månaden aviserades uppsägningar på Danske Bank och de verkställdes på torsdagen. Det är främst personal inom bankens avdelning för handel med obligationer och valutor men även en del inom aktiehandel som är berörda av uppsägningarna, skriver Dagens Industri.

Affärsområdet för obligationer och valutor, Fixed Income & Currencies, har haft problem med lönsamheten. Det senaste kvartalet sjönk intäkterna med 25 procent jämför med motsvarande period förra året. Totalt arbetar 1 700 personer i affärsområdet.

Bland annat har bankens globala valutachef, svensken Niklas Karlsson, tvingats lämna. 

Enligt Jakob Groot, chef för Fixed Income & Currencies, sker merparten av nedskärningarna i Köpenhamn. Färre än en handfull tjänster berör Sverige, enligt Danske Banks presschef Anna Sundblad.

Skälen till nedskärningarna är att spara kostnader. Banken hotas av stora böter på grund av penningtvättsskandalen i Baltikum.

Danske Bank har 1 500 anställda i Sverige och totalt i koncernen är det drygt 21 000 medarbetare.

Platsannonser