Annons

Annons

Danske Bank

Danska Bolagsverket polisanmäler revisionsfirman EY för dess revisionsarbete i Danske Bank. Det med anledning av den stora penningtvättshärvan i banken.

Danske Bank rekryterar Stefan Granlund från fintechbolaget Toborrow i rollen som Fintech Engagement Manager. Målet är att han ska öka Danske Banks närvaro i den växande fintech-communityn ytterligare.

Danske Bank går in som investerare av riskkapitalbolaget Byfounders vars grundare har starka rötter i Libratone, Skype och Tradeshift.

Klädkoderna på bankerna har blivit ett hett ämne på Wall Street. Hos bankerna i Sverige finns det inga, alternativt väldigt "lösa" klädkoder. De flesta banker som Realtid talat med nobbar dock sneakers och jeans – förutom två banker som öppnar upp för den mer lediga stilen.

Två amerikanska advokatbyråer har på uppdrag av institutionella investerare stämt Danske Bank på motsvarande 4,4 miljarder kronor för penningtvättskandalen i Baltikum.

Uttalandet från ECB-topp kan skapa konflikt med den tyska bankfusionen, Swedbank presenterar slutsatserna från den externa utredningen och ATP stöttar Danske Banks ledning. Det är några av rubrikerna i morgonens nyhetssvep.

En sammanslagning av Commerzbank och Deutsche Bank kommer definitivt att leda till drastiska personalneddragningar. I övrigt är bedömarna osäkra på konsekvenserna. Men en fusion kan skapa större stabilitet i Europa.

En sammanslagning mellan Commerzbank och Deutsche Bank skulle skapa eurozonens näst största bank. Nu är samtalen i full gång. Samtidigt är balterna oroliga för att Swedbank och SEB ska dra sig ur regionen och i Sverige ökar bopriserna. Det framgår av måndagens morgonsvep.

Sidor