Annons

Annons

Danske Bank

Danske Bank rapporterar lägre nettovinst för årets första nio månader jämfört med motsvarande period förra året och sänker vinstprognosen ännu en gång för i år.

Centralbankerna har svårt att uppfylla sina inflationsmål och agerar därefter. Penningpolitiken kanske inte är så expansiv trots allt. Det skriver Michael Grahn, chefsekonom på Danske Bank med anledning av en färsk rapport från Finansinspektionen.

Deutsche Bank räknar med ett svagt tredje kvartal för nordiska banker tyngt bland annat av fortsatt höga kostnader för arbetet mot penningtvätt.

Fredagens panel svarar på ett välläst debattinlägg till försvar för strukturerade produkter. Enligt panelen har kritiken varit rättvis – produkterna är för komplicerade och ställer för höga krav på köparna.

Tyska myndigheter har genomfört en razzia på Deutsche Banks huvudkontor i Frankfurt. Tillslaget är kopplat till en utredning som gällande penningtvättshärvan i Danske Bank.

Experter kritiserar Nordea för att ha använt tvivelaktiga avkastningsberäkningar i sin rådgivning på den danska marknaden. Nordea avvisar att det finns ett problem.

Sidor