Annons

Annons

Danske Bank

Danske Bank avvecklar all sin verksamhet i Baltikum och Ryssland. Det skriver banken i ett pressmeddelande ett par timmar efter beskedet från Estlands FI att banken måste stänga ner hela sin estniska filial.

Danske Bank väljer den amerikanska advokatbyrån Sullivan & Cromwell för att försvara banken i stämningen från det amerikanska pensionsbolaget Plumbers & Steamfitters Local 733 Pension Fund. 

Fyra av fem i veckans fredagspanel anser att bolagsbevakningen "definitivt" har försämrats efter Mifid II trädde i kraft. I panelen sitter Rikard Josefson, vd för Avanza, Anders Danielsson, vd för Nordnet, Berit Behring, vd för Danske Bank i Sverige, Advokat Björn Wendleby på Harvest advokatbyrå och Henrik Norén på Nordicus Capital.

En grupp investerare planerar att stämma Danske Bank för förluster som de menar berott på bankens agerande kring penningtvättsskandalen och hur aktiekursen påverkats. Det skriver Daily Telegraph.

Den förväntade vinsttillväxten för Europas börsbolag har stadigt skruvats ned. Mycket negativt är dock inprisat och eventuella positiva överraskningar lär belönas. Det skriver Danske Bank i sitt veckobrev House view.

Finlands Finansinspektion har inlett en undersökning mot Nordea gällande penningtvättshärvan i Danske Banks estniska filial.

Danske Bank stärker den digitala plattformen, The Hub, med ett partnerskap med den nordiska tankesmedjan SingularityU Nordic. "Nu har det blivit dags att växla upp och ta plattformen till en ny nivå”, skriver Danske Bank.

Minskat byggande och lägre reallöneökningar håller tillbaka tillväxten i Sverige. Danske Banks bild av en vikande konjunktur delas av Sveriges bankchefer.

EQT höjer budet på Karo Pharma, Danske Bank rekryterar från Swedbank, Klarnas grundare spår storbankernas död, värdet på bitcoin har fallit 160 miljarder och Dell är tillbaka på New York-börsen. Detta är några av morgonens rubriker i morgonsvepet.

Sidor