Bank

Han tar över SEB:s investmentbank

Kristian Skovmand tar över som chef för SEB:s investmentbankdel. Han har tidigare haft flera tunga roller på Morgan Stanley.

Uppdaterad 2019-11-26
Publicerad 2019-11-25

Dansken Kristian Skovmand har fått den viktiga tjänsten som global chef över investment banking inom SEB.

Han tar över efter William Paus, som dock har en något annorlunda portfölj. William Paus basar över divisionen ”Stora Företag och Finansiella ”Institutioner”, där investmentbankdelen är en del idag.

Investmentbankdelen kommer att bestå av drygt 400 medarbetare sprida över världen. Huvudsaklig verksamhet är kapitalmarknads- och lånefinansiering och företagsaffärer. Ingår gör också företagsaffärer, aktiehandel och analys.

Kristian Skovmand har under sin karriär arbetat 15 år på Morgan Stanley med placering i  London, Hongkong, Mumbai och Stockholm. Han har arbetat på SEB sedan 2017 och haft rollen ställföreträdande chef för "Stora Företag och Finansiella Institutioner" i Danmark. Han är även ansvarig för rådgivningsenheterna.

– Det känns superspännande, jag är glad och tacksam över att få stå i spetsen för ett område som har varit en kärna för SEB under decennier, säger Kristian Skovmand till den egna bankens hemsida.

– Vi konkurrerar både med globala och regionala banker inom investment banking. Vi har en genuin spets på basen av relationer, lokal kunskap och långsiktigt engagemang, allt detta är värdefullt för våra kunder. Vår största styrka är våra människor, vår kundbas och vår historia. Investment banking är en del av vår identitet och var vi kommer ifrån med ett engagemang som sträcker sig över decennier, säger Kristian Skovmand i en presskommentar.

SEB har haft ett tungt år inom investment banking. Analyshuset Mergermarkets senaste statistik visar att banken det senaste året tappat från plats 1 till 10. Statistiken visar vilken investmentbank som anlitats mest under det gånga året. Toppar listan gör Goldman Sachs.

Kristian Skovmand tillträder sin nya tjänst den 1 januari 2020.

Affärsområde Investment Banking kommer från 1 januari att bestå av följande delar:

• Corporate Finance och Equity Capital Markets.

• Equities och Research.

• Corporate Loan origination.

• Debt Capital Markets.

Platsannonser