Finans Nyhet

Veckans mest lästa (18-23 februari)

Taggar i artikeln

Realtid
Publicerad
Uppdaterad

Realtid.se

Skattverket Foto: Magnus D Flickr CC

Rekordstor utvandring efter Skatteverkets storstädning
Under 2023 registrerades över 66 000 personer som utvandrade från Sverige. Så hög har utvandringen aldrig tidigare varit i modern tid.
Publicerad: 16 februari
Läs hela artikeln här

Petter Stordalen, Ving, Nordic Choice Foto: TT

Stordalen lanserar ny hotellkedja

Annons

En helt ny hotellkedja med nordiska ambitioner är resultatet då Petter Stordalens Strawberry och fastighetsinvesteraren Slättö presenterar ett nytt samarbete med fokus på strategiska platser. Inom tio år kommer kedjan att bestå av minst 20 hotell.
Publicerad: 20 februari
Läs hela artikeln här 

Swedbank: Efter sommaren vänder det
Konjunkturutsikterna ljusnar efter sommaren, men regionala utmaningar kvarstår i närtid och arbetsmarknaden försvagas ytterligare under året. Det visar regional utblick, en rapport om konjunkturläget i olika delar av Sverige.
Publicerad: 21 februari
Läs hela artikeln här

Annons
SKI, storbanker

Nytt krav från FI – amorteringsunderlag ska lämnas digitalt och snabbt
Från och med september måste banker och andra bolåneföretag lämna amorteringsunderlag digitalt och snabbt. Det gör det enklare för kunderna att ta del av amorteringsunderlaget och kan öka rörligheten på bolånemarknaden.
Publicerad: 20 februari
Läs hela artikeln här

Annons

Avanza har hittat sin nya vd
Styrelserna i Avanza Bank Holding och dotterbolaget Avanza Bank har utsett Gustaf Unger till ny verkställande direktör. Gustaf tillträder sin roll så snart ledningsprövningen hos Finansinspektionen är klar. Under tiden kvarstår Gunnar Olsson som tillförordnad vd.
Publicerad: 22 februari
Läs hela artikeln här

Göteborgs stad anklagas för att agera bank åt Balder och Serneke: ”Skamligt”
Göteborgs kommunala bostadskoncern AB Framtidens har i tysthet köpt nästan all mark och byggrätter i den hajpade stadsdelen Karlastaden från Balder och Serneke, som numera ägs av Doxa. Priset är 1 miljard kronor, men affären innehåller en återköpsklausul vilket i praktiken gör att staden agerar bank åt bolagen. Det röner nu kraftig kritik – också från de politiska partier som var med och godkände avtalet.
Publicerad: 22 februari
Läs hela artikeln här

Front Advokater, Bob Lee

Nytt bakslag för Front Advokater – nekas skadestånd
Front Advokater, som har ansökt om rekonstruktion på grund av akuta betalningssvårigheter, har inte rätt till skadestånd av Göteborgs kommun. Samtidigt har inte heller kommunen rätt till skadestånd från Front. Det meddelar tingsrätten i sitt domslut.
Publicerad: 21 februari
Läs hela artikeln här

Volvo draglok för Jonas Birgerssons el-satsning
Wihlborgs, Blekinge studentnation, två kommunala bolag – och AB Volvo. Det är några aktörer i den brokiga skara som är engagerade i bredbandsprofilen Jonas Birgerssons satsning på att kunna erbjuda el till ett fast, lågt, pris.
Publicerad: 19 februari
Läs hela artikeln här

När en euroskeptiker tolkar Ingves och känner doften av bankskatt
”Den avgångne Riksbankschefen Stefan Ingves levererar en intressant intervju i SVD i helgen Det är kul att han nu kan säga det han inte kunde göra i rollen som statsstjänsteman, nämligen att recensera politiken, men det mest förvånande är att han kliver fram på min egen välanvända käpphäst.” Det skriver Realtids Per Lindvall.
Publicerad: 19 februari
Läs hela krönikan här

Frida Bratt

”Bristen på process inte acceptabel – rena cirkusen”
Mellby Gård och Akelius Foundation kom i helgen överens om att inte fullfölja det avtal enligt vilket Akelius Foundation skulle förvärva Mellby Gårds hela innehav i Academedia. Mellby Gård kvarstår alltså som största ägare med 24,4 procent av aktierna. Nordnets Frida Bratt rasar över hela hanteringen.
Publicerad: 19 februari
Läs hela artikeln här

Annons