Avanza har hittat sin nya vd

Taggar i artikeln

Avanza
Gustaf Unger.
Publicerad
Uppdaterad

Styrelserna i Avanza Bank Holding och dotterbolaget Avanza Bank har utsett Gustaf Unger till ny verkställande direktör. Gustaf tillträder sin roll så snart ledningsprövningen hos Finansinspektionen är klar. Under tiden kvarstår Gunnar Olsson som tillförordnad vd.

Realtid.se

Gustaf Unger har bankerfarenhet med flera tidigare ledande befattningar inom framför allt SEB och Nordea. Fokus har legat på sparande och investeringar genom förmögenhetsförvaltning och private banking samt pension. Han har också mångårig erfarenhet inom bankrelaterad infrastruktur avseende värdepapper, samt även några år från corporate finance. Gustaf Ungers roller har varit både nationella och internationella. Det framgår av ett pressmeddelande.

De senaste dryga två åren har Gustaf Unger varit en av medgrundarna för en fintech-plattform inriktad på den kommersiella skuldmarknaden. Han har också varit styrelseledamot i Nordnet AB, ett uppdrag han nu lämnar med omedelbar verkan.

-Jag har följt Gustaf under många år. Han besitter en gedigen bankerfarenhet och kompetens inom sparande och investeringar, och då även pension som är ett av många tillväxtområden för Avanza. Att Gustaf därtill har ett stort teknikintresse, som han använt för teknik- och produktutveckling under utmärkande delar av sin karriär, ser jag som ett stort plus, säger Sven Hagströmer, styrelseordförande Avanza i en skriftlig kommentar.

Annons

Gustaf Unger har en ingenjörsexamen från KTH samt ekonomexamen från Stockholms universitet. Han har också en doktorsgrad i finansmatematik från ETH i Zürich.

-Avanza är en pionjär inom sparande och har under sina första 25 år utvecklat marknaden inte bara för sina nästan 2 miljoner kunder utan för alla svenska sparare genom tillgänglighet, bredare erbjudande och lägre priser. Jag ser mycket fram emot att bidra till en vidare stark utveckling där Avanza fortsätter forma framtiden inom denna sektor, alltid med kundernas bästa för ögonen, säger Gustaf Unger.

-Vi är glada över att nu få in Gustaf som vdför att med full kraft fortsätta att utveckla Avanza. Gustafs gedigna kunskap och stora intresse för sparandemarknaden och ny teknik tillsammans med hans strategiska tankesätt kommer att lyfta Avanza till nästa nivå. Jag vill också passa på att tacka vår tillförordnade vdGunnar Olsson, som tillsammans med övriga medarbetare på Avanza inte bara hållit igång utan även drivit verksamheten framåt under senaste halvåret. Jag ser med stor tillförsikt fram emot att Avanza tillsammans med Gustaf fortsätter förnya och förbättra sparmarknaden under kommande år, fortsätter Sven Hagströmer, styrelseordförande Avanza.

Annons

Gustaf Unger tillträder sin roll så snart ledningsprövningen hos Finansinspektionen är klar. Ett sådant godkännande beräknas inkomma under andra kvartalet i år.

Annons