Juridik Nyhet

Nytt bakslag för Front Advokater – nekas skadestånd

Taggar i artikeln

Front Advokater
Bob Lee, Front AdvokaterBob Lee, Front Advokater
Bob Lee, vd, Front Advokater.
Publicerad
Uppdaterad

Front Advokater, som har ansökt om rekonstruktion på grund av akuta betalningssvårigheter, har inte rätt till skadestånd av Göteborgs kommun. Samtidigt har inte heller kommunen rätt till skadestånd från Front. Det meddelar tingsrätten i sitt domslut.

Realtid.se

Advokatbyrån hade stämt Göteborgs kommun på 54 miljoner kronor – pengar som advokatbyrån anser sig ha rätt till men som gått till andra advokatbyråer innan Front stoppades.

Kommunen har samtidigt haft ett motkrav på 5,4 miljoner kronor mot advokatbyrån.

Båda parter förlorar alltså, och får betala rättegångskostnader till motparten. Front ska betala 8,2 miljoner till kommunen, och kommunen 5,3 miljoner till Front. Det rapporterar GP.

Annons

– Ärligt talat så var det rätt så förväntat, tycker jag. Vi hade gott på fötterna. Men jag är väldigt lättad och glad att det gick så som vi hoppades och att vi slipper de här skadeståndskraven. Det känns som att det blev rättvist. Det har varit en lång process så skönt att den är avslutad i det här avseendet, säger inköp- och upphandlingsnämndens ordförande Eva Ternegren (MP) till GP.

Staden yrkade ursprungligen drygt 15 miljoner kronor i skadestånd, vilket till huvudförhandlingen justerats ned till cirka 5 miljoner kronor

Huvudförhandling hölls under åtta dagar i december 2023.

Annons

”Stadens anklagelser om överdebitering och feldebitering är och har således varit helt obefogade,” skriver Front i ett eget uttalande.

”De anklagelser som under fyra års tid förts fram mot Front och som bland annat ledde till att ramavtalen hävdes och att Front uteslöts ur den nya upphandlingen har alltså i sin helhet helt underkänts av domstolen.”

”Slutsatsen av domstolens avgörande är alltså att stadens hävning av ramavtalen år 2020 var obefogad och att den efterföljande förvaltningsrättsliga processen därmed också grundades på felaktiga tolkningar av ramavtalen.”

Annons

 

Annons