Lista

Årets snackisar i finansbranschen

Bostadsaffärer, bortglömda problem och snitsliga karriärvägar - bland annat om det handlar årets tio mest lästa texter på Realtid.

Publicerad 2018-12-30

Oscar Properties köpte villor till överpris – trots att viktiga tillstånd saknades

Fastigheter 170 miljoner kronor betalade Oscar Properties för fem villor. För att riva dem. Trots att detaljplan saknas och kommunen inte vill förtäta.

Av: Leif Holmkvist Publicerad: 2018-11-06

Mitt i livet städade han sitt liv

Karriär Karriären tog en plötslig och abrupt vändning en morgon i Almedalen för arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin. Vändningen gjorde honom till nattvandrare på Londons gator som “Street Pastor”, tog honom vidare till en herrgård i Skåne för att nu arbeta som topprådgivare åt regeringen i Saudiarabien.

Av: Andreas Henriksson Publicerad: 2018-10-21

"Allra hade klarat sig bättre om styrelsen suttit kvar”

Intervju I en lång intervju med Realtid uppger Allras vd Alexander Ernstberger bland annat att dåvarande styrelseordförande Ebba Lindsös avhopp och kommentarer till media skadade Allra. 

– Det går bara att spekulera i alternativa utfall och om vad som hade hänt om de inte hade lämnat, men personligen tror jag att bolaget hade klarat sig mycket bättre ur den här krisen om styrelsen hade suttit kvar och stått upp för bolaget, säger Alexander Ernstberger till Realtid.se.

Av: Sara Johansson Publicerad: 2018-11-07

Kreditmarknadens bortglömda problem är den stora oroshärden

Krönika Om du och jag är oroade för att den skakiga börsen är början på något stort och mörkt ska vi inte titta på aktiemarknaden. Det är istället på kreditmarknaden som de stora problemen göms i skuggan. På 90-talet var det finansbolaget Nyckelns obligationer som förebådade kraschen. Idag kan det istället visa sig vara bostadsutvecklaren Oscar Properties lån som är den stora larmklockan, skriver Realtids krönikör Per Lindvall i en analys av den svenska kreditmarknaden.

Av: Per Lindvall Publicerad: 2018-10-26

“Jag gillar att jobba med farbröder”

Karriär En dryg cyniker som drivs av att tjäna pengar. Charlotte Stjerngren har aldrig strävat efter att odla någon smickrande självbild. Men fram skymtar en person som fått anledning att omvärdera en del i livet.

Av: Rakel Lennartsson Publicerad: 2018-10-28

Bostadsmarknaden allt närmare ett haveri

Krönika De vacklande bopriserna och en växande osäkerhet har kullkastat den finansieringsmodell som har funnits på bostadsrättsmarknaden. Haveriet pressar upp kostnader och därmed priset på bostäder. De sociala konsekvenserna riskerar att bli fatala, skriver Realtids Per Lindvall.

Av: Per Lindvall Publicerad: 2018-12-12

”När Nordnet frågade om jag var en lagspelare svarade jag nej”

Karriär Han har alltid betraktat sig själv som en individualist. Men när Joakim Bornold nu lämnar Nordnet, är det för att han saknar en flock. För Realtid berättar han hur en bokstöld i röda Degerfors formade honom – och om nycklarna som gjorde honom till sparekonom.

Av: Mårten Färlin Publicerad: 2018-12-16

Arg aktieägare hotar stämma Oscar Properties

Fastigheter En aktieägare hotar stämma Oscar Properties för köpet av fem villor vid Skurubron i Nacka öster om Stockholm för 170 miljoner kronor. Om inte Oscar Properties först stämmer säljaren av den dyraste villan – en man som är verksam i företaget.

Av: Leif Holmkvist Publicerad: 2018-12-07

Hela havet stormar på Vinge

Juridik Advokatbyrån Vinge reserverar nu en av ledningsgruppens tio platser till en nyanställd. Greppet symboliseras av en nytillverkad stol som kommer att rotera mellan de senast anställda.

Av: Rakel Lennartsson Publicerad: 2018-11-07

Fahlander ansöker om personlig konkurs

Entreprenör Efter mångmiljonskulder i flertalet konkursbolag ansöker nu Mikael Fahlander om personlig konkurs.

Av: Sara Johansson Publicerad: 2018-11-21

 

 

Platsannonser

Logga in