Annons

Annons

Advokatfirman Vinge

Efter uppgifter i veckan om att både Synsams och Cabonlines ägare valt att vänta med börsnotering – IPO – på grund marknadsturbulensen är frågan om intresset för börsnoteringar svalnat av? Realtids fredagspanel ger sin syn på klimatet för börsintroduktioner just nu.

 

Christina Kokkos väg till att bli en av Sveriges främsta M&A-rådgivare har inte varit spikrak eller given. Inte heller att välja M&A. Men i en affär för MTG tände det till på riktigt.

Bostadsaffärer, bortglömda problem och snitsliga karriärvägar - bland annat om det handlar årets tio mest lästa texter på Realtid.

Fredagspanelen bestående av tre svenska M&A-rådgivare, Vinge-advokaten Christina Kokko, SEB:s corp-chef Carl Montalvo samt M&A-chefen Mats Öberg på Grant Thornton, ger en prognos om hur M&A-året 2019 kommer att se ut.

Hallå där Maria-Pia Hope, vd för Vinge som ser ut att göra ett rekordår 2018. Förutom omsättningsrekord toppar Vinge ligan när juridikstudenterna får betygsätta advokatbyråer.

 

ANALYS. Konkurrensen om förstaplatsen inom svensk affärsjuridik är för närvarande knivskarp. Samtidigt behöver Mannheimer Swartling och Vinge varandra. Det är ytterst en fråga om framtiden för svensk lag, skriver Realtids Rakel Lennartsson.

I Legally yours undersökning Tvistebarometern 2018 har inköpare av juridiska tjänster rankat vilka affärsjuridiska konsulter de helst anlitar vid en tvist. En välkänd byrå toppar återigen listan.

Nasdaq Stockholm godkänner handel i Stendörren Fastigheters B-aktie på huvudlistan. "Vi ser redan en stor efterfrågan på Stendörrens aktie från institutioner och fonder", säger Fredrik Brodin, vd för Stendörren.