Annons

Annons

Nordnet

Rörelseintäkterna ökade med 18 procent och rörelseresultatet med hela 208 procent i det första kvartalet.

Problemtyngda Swedbanks reformerade courtageerbjudande till befintliga och nya aktiekunder lär öka omvandlingstrycket på de kundrika och lönsamma nätmäklarna Avanza och Nordnet. Det skriver Realtids Claes Folkmar.

Swedbank slopar courtaget för kunder med under 100 000 kronor i kapital. Avanza och Nordnet tar den nya konkurrensen med ro. – Priset är en faktor i konkurrensen, men inte den enda, säger Nordnets Sverigechef Martin Ringberg till Realtid.

En rad mindre spelare tar i rask takt andelar från den för storbankerna så lukrativa bolånemarknaden. Den verkliga utmaningen kommer när den första utländska aktören dyker upp. Det bör bara vara en tidsfråga, enligt Realtids Claes Folkmar.

"Förklaringen till nätmäklarnas krångliga avgiftsstruktur är förstås att den är lönsam och att en förändring hotar att slå mycket hårt mot intjäningen. Å andra sidan gör courtagestrukturen att det blir svårt att ta till sig bolagets devis "mer till dig, mindre till banken”. Det skriver Realtids Claes Folkmar.

CGI Nordic lägger bud på Acando, Folksam backar Bonnesen och Idermark inför stämman och Coeli och Allba investerar i Gladsheim. Detta är några av rubrikerna i morgonens nyhetssvep.

Siffror från Brummer & Partners var det som lockade våra läsare överlägset mest denna vecka. Goldman Sachs nya klädkod och vem Frida Bratt har i åtanke när hon skriver i sin nya roll som sparekonom på Nordnet drog också storpublik.

- Män handlar aktier i dubbelt så hög utsträckning som kvinnor, men det kvinnliga kollektivet presterar bättre än det manliga. Det säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet apropå en ny undersökning.

Sidor