Annons

Annons

Nordnet

Den svenska open banking-succén Tink växer så det knakar. Det gör också företagets värdering som har ökat med 500 procent på 2,5 år.

Deltagare i Nordnets aktielånprogram får dela på 10 miljoner kronor som kompensation för fjärde kvartalet 2019. Martin Ringberg avslöjar de vidare planerna för 2020 för Realtid.

Aktiefonder stod för 60 procent av alla fondköp hos Nordnet under 2019. Och allra flest sparkronor gick till globala indexfonder.

Swedbank är spararnas klart mest nettoköpta aktie i år. Det är nästan tre gånger så många kunder som köpt Swedbank som har köpt Nordea, tvåa på Nordnets lista.

Tidningen Privata Affärer utser för andra året i rad Avanza till årets bank. Läs här listan över tidningens övriga utnämningar – inklusive årets bankprofil.

Slaget om den privata aktiehandeln i USA tog en ny dramatisk vändning i veckan när giganten Charles Schwab presenterade ett bud på huvudkonkurrenten Ameritrade. Avgiftsfri aktiehandel borde snart bli ett faktum även i Sverige spår Realtids Claes Folkmar.

Trycket ökar på Avanza och Nordnet att sänka sina avgifter och sitt courtage.

 Realtids krönikör Claes Folkmar jämför nätmäklarnas nuvarande läge med Odysseus irrfärder.

Dags för Bolund att dra på sig spikskorna Det urvattnade förslag om en effektivare flytträtt som regeringen presenterade i våras har i praktiken slängts på soptippen. Det skriver Nordnets sparekonom Frida Bratt.

Sidor