Annons

Annons

Nordnet

Lars-Åke Norling, investeringsansvarig på Kinnevik för teknik och media, blir ny vd för Nordnet och tillträder i september medan Anders Danielsson kvarstår i sin roll som tillförordnad vd fram till dess.

Skattedelen kan bli tung för investerare i startupbolag. Men Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet, hoppas att bankens nya kapitalsförsäkring för onoterade värdepapper ska ändra på situationen.

Idag måndag lanserar Nordnet möjligheten att äga onoterade aktier inom ramen för en kapitalförsäkring. Det gör det möjligt för entreprenörer och investerare i start-ups att undvika traditionell reavinstbeskattning på vinst som utdelning. 

Nordnet, som 2017 köptes ut från börsen av Öhman och Nordic Capital, har fullt fokus på sin nya webbtjänst som ska börja lanseras före sommaren. Banken räknar nu med en lägre kostnadsnivå efter förra årets uppgång i investeringar.

Rörelseintäkterna ökade med 18 procent och rörelseresultatet med hela 208 procent i det första kvartalet.

Problemtyngda Swedbanks reformerade courtageerbjudande till befintliga och nya aktiekunder lär öka omvandlingstrycket på de kundrika och lönsamma nätmäklarna Avanza och Nordnet. Det skriver Realtids Claes Folkmar.

Sidor