FinansNyhet

Alla vill veta om när Sverige visade vägen

Veckans tio mest lästa artiklar. Foto: Harry Brewer/Unsplash.Veckans tio mest lästa artiklar. Foto: Harry Brewer/Unsplash.
Veckans tio mest lästa artiklar. Foto: Harry Brewer/Unsplash.
Publicerad

Veckans mest lästa artikel handlar faktiskt inte om corona – här är topp tio.

Sverker Brundin

1. Så blev Sverige skuldfrittDet går att lära mycket av historien och i år är det hundra år sedan Sverige blev skuldfritt – det konstaterar Realtids Gunnar Örn som har gått igenom tillväxt och kapitalplaceringar i Sverige sedan mitten av 1800-talet.

Av: Gunnar Örn. Publicerad: Fredag 2020-03-27.

2. ”Jag förväntar mig helikopterpengar till folket”Fondförvaltaren och marknadsoraklet Sean George tror att helikopterpengar är det enda som kan stoppa världen från en djupare depression.x§

Annons

Av: Sverker Brundin. Publicerad: Onsdag 2020-04-01.

3. Krisen kommer förändra synen på risktagandeVäxa snabbt med hög risk har varit ett vinnande koncept under senare år, inte minst på fastighetsmarknaden. Men nu tvingas många inte bara tvärbromsa utan snarare vända riktning. Det skriver Realtids Torbjörn Isacson.

Av: Torbjörn Isacson. Publicerad: Måndag 2020-03-30.

Annons

4. Nyliberalismen är bankruttDet som fungerade hjälpligt före pandemin faller nu som ett korthus. Det skriver Sasja Beslik, chef för hållbar finansutveckling på J. Safra Sarasin.

Debatt: Sasja Beslik, chef för hållbar finansutveckling på J. Safra Sarasin. Publicerad: Tisdag 2020-03-31.

5. Före detta Nordea-chef kallas in som expert i Allra-måletPensionsmyndigheten stärker expertteamet inför hovrättsförhandlingen. Före detta Nordea-chefen Henrik Käll kallas in som expertvittne.

Annons

Av: Per Agerman. Publicerad: Fredag 2020-03-27.

6. Farlig fallhöjd för fastigheterFallhöjden i fastighetssektorn blir allt högre.  För Realtids Per Lindvall framstår en snabb återgång till ”guldlocksvärlden” som en möjligen naiv önskedröm.

Av: Per Lindvall. Publicerad: Tisdag 2020-03-31.

7. ”Jag vill vara med och förändra branschen”Erika Eliasson, vice-vd på låneutmanaren Lendify och ordförande i Swedish FinTech Association, har i 20 år arbetat inom den svenska finansbranschen. Det här är hennes berättelse från skogsmaskiner i Norrland till fintech på Östermalm.

Av: Olof Ehrs. Publicerad: Söndag 2020-03-29.

8. Aktiemarknaden kan ha prisat in för mycket eländeCoronaviruset har tryckt ner aktievärderingarna för mycket. Realtids Claes Folkmar fokuserar på evighetsvärdet och ser ljust på framtiden.

Av: Claes Folkmar. Publicerad: Fredag 2020-03-27.

9. Få permitteringar i finansbranschen – Nordnet rekryterarRealtids enkät i finansbranschen visar att de flesta bolag i branschen har ett ökat tryck i coronakrisen.

Av: Sverker Brundin & Olof Ehrs. Publicerad: Fredag 2020-03-27.

10. ”Kreditriskpremien i SBB:s obligationer har ökat dramatisk””På bara några år gick Ilija Batljans aktieinnehav från ett mer modest värde till som mest drygt 3,8 miljarder kronor för bara en månad sedan.”  Realtids Torbjörn Isacson skriver i en krönika om tre risktagare. Ilija Batljan är en av dem.

Av: Torbjörn Isacson. Publicerad: Måndag 2020-03-30.

Annons