Fredrik Strömholm
Fredrik Strömholm.
Morgonsvepet

Strömholm till Humana

Fredrik Strömholm till Humana, Trump senarelägger handelstullar och Brexit kan skjutas upp i två månader - det är några av rubrikerna denna måndagsmorgon.

Uppdaterad 2019-02-25
Publicerad 2019-02-25

Fredrik Strömholm till Humana
STYRELSE: Humanas valberedning föreslår inför årsstämman 2019 att Magdalena Gerger och Fredrik Strömholm väljs som nya styrelseledamöter i Humana AB.
Valberedningen föreslår omval av styrelseledamöterna Per Granath, Kirsi Komi, Monica Lingegård och Lloyd Perry samt nyval av Magdalena Gerger, Sören Mellstig och Fredrik Strömholm. Det har tidigare meddelats att Sören Mellstig föreslås väljas till styrelsens ordförande (pressmeddelande den 14 februari 2019).
Styrelseordförande Per Båtelson och styrelseledamöterna Helen Fasth Gillstedt och Ulrika Östlund har meddelat att de inte är tillgängliga för omval.
Fredrik Strömholm var en av grundarna till Impilo 2016 och är ordförande för dess investeringskommitté. Innan dess var Fredrik partner och grundare på Altor Equity Partners i 14 år, samt under tio år ansvarig för Corporate Finance i Norden hos Goldman Sachs International och investment manager på Nordic Capital.

Trump senarelägger handelstullar
POLITIK: Handelssamtalen mellan Kina och USA verkar enligt president Trump flyta på i rätt riktning. Vita huset laddade under natten upp ett filmklipp på Youtube där presidenten avfärdar farhågorna om att nya tullar ska tillkomma vid månadsskiftet, då Trumps och Kinas initiala tidsfrist skulle löpa ut. Beskedet skickade upp Asienbörserna till den högsta nivå på fem månader.
Ledande asiatiska börser stiger efter beskedet från Kina och USA om att handelssamtalen går bra.
Såväl Nikkei-index och det bredare Topix i Tokyo som Hang Seng-index i Hongkong steg 0,6 procent i handelsveckans inledning.

Brexit kan skjutas upp i två månader
EU: Brittiska the Telegraph rapporterade på söndagen om planer på att senarelägga brexit med upp till två månader, rapporterar Bloomberg News.
Enligt tidningen håller tjänstemän vid Downing Street på att dra upp planer på att förlänga artikel-50, inklusive att en formell begäran till EU om att senarelägga brexit om premiärminister Theresa May inte kan säkra ett avtal till den 12 mars.
Planerna specificerar inte hur lång fördröjning det kan komma att handla om, men ministrar tror att det kommer att handla om som mest två månader. Detta för att Storbritannien inte ska behöva delta i EU-valet.

Avanzas årsredovisning dras tillbaka
BÖRS: Avanzas årsredovisning och hållbarhetsrapport avseende Avanza Bank Holding AB (publ) för 2018 som publicerades i fredags har dragits tillbaka. Anledningen är sanktionsavgiften från Finansinspektionen som kommer att inkluderas i resultatet för 2018, i enlighet med redovisningsprinciperna i IAS 10 Händelser efter rapportperioden. Ny publicering kommer att ske den 26 februari 2019, med någon dags fördröjning av den engelska översättningen.
Den föreslagna utdelningen för 2018 förändras inte.

Avtrappat ränteavdrag ska diskuteras
POLITIK: Nu ska Magdalena Andersson, MP, C och L mejsla fram nya skattereformer och Andersson säger att en rad skatter lär komma upp på bordet under förhandlingarna. Parterna kommer också diskutera ett avtrappat ränteavdrag, menar hon.

USA har halkat efter med 5G
TELEKOM: Amerikanska lagstiftare och generaler har slagit larm om att USA har halkat efter i utvecklingen av 5G.
”Om Kina styr den digitala infrastrukturen [...] kommer de att kunna utnyttja denna ställning i nationella säkerhetssyften och få övertag på USA och dess allierade”, skriver James L. Jones i ett uttalande, enligt CNBC.
Jones har tidigare varit USA:s säkerhetsrådgivare.

Platsannonser