Annons

Annons

Donald Trump

Kina vill ha ytterligare samtal med USA innan man undertecknar den ”första fasen” av handelsavtal som Peking och Washington kom överens om i helgen.

Ett nytt index ska mäta effekten av Trumps twittrande på obligationsmarknaden. Dessutom i morgonsvepet måndag: Storstrejk på British Airways och nya avslöjanden i Falcon Funds-härvan.

Vilka är Donald Trumps viktigaste ekonomiska prioriteringar inför presidentvalet nästa år? Fredagens paneldeltagare anser att en lösning på handelskriget med Kina står högt på agendan, men de flesta är tveksamma till om en lösning kommer före valet.

Enligt USA:s president Donalt Trump vill Kina få till stånd samtal för att få ett slut på handelskriget mellan länderna.

Coelis investeringschef Erik Lundkvist skriver om hur handelskriget används som verktyg för att kontrollera Federal Reserve och hur marknaden ännu en gång underskattat Trump. Detta har lett till att fondförvaltaren ökar investeringen i svenska aktier och minskar exponeringen mot globala defensiva aktier.

"Jag tror att vi har en mycket bra chans att åstadkomma något", säger USA:s president Donald Trump på G20-mötet i Osaka i Japan. Det möts av positiva reaktioner på många börser. I Stockholm är det upp för H&M men ned för Traton första handelsdagen.

Världens blickar vänds mot Japanska Osaka när världens mäktigaste makthavare möts för att att diskutera och försöka hitta lösningar på några av de mest brännande ämnena just nu – klimatkrisen, konflikten i Persiska viken och handelskriget mellan USA och Kina.

Trump personligen fördröjer handelsavtal med Kina, KKR lägger bud på Axel Springer och den svenska hyresmarknaden fungerar sämre än någonsin enligt Finanspolitiska rådet. Det är några av rubrikerna i onsdagens nyhetssvep.

 

Kina kontrar och hotar att strypa exporten av jordartsmetaller till USA, Riskkapitaljätte köper svensk start-up och Ned på Tokyobörsen efter besked om nya Mexikotullar. Det är några av rubrikerna i fredagens morgonsvep.

Sidor