Annons

Annons

Brexit

Den svenska börsen kommer inte påverkas märkbart av att det kritiserade lagförslaget att tillåta utlämningar till Kina dras tillbaka. Martin Guri, aktiestrateg på Kepler Cheuvreux, tror att detta är glömt redan i morgon eller i eftermiddag då fokus läggs på brexit istället.

Mycket talar för att Boris Johnson tvingas till ett omfattande stimulanspaket efter brexit. Det skulle vara ytterst gynnsamt för investerare, skriver idag Coelis kapitalförvaltningschef Erik Lundkvist på Realtid debattsida.

Royal Bank of Scotlands (RBS) vinst för det första halvåret var högre än väntat, men banken varnar för att en hård ekonomisk miljö inför brexit gör det troligt att banken missar sina mål för lönsamhet och kostnader nästa år, rapporterar Reuters. 

Finansmarknaden blir allt mer orolig för en hård Brexit. I dag måndag nådde pundet sin lägsta nivå sedan mars 2017.

Boris Johnson har på tisdagen utsetts till ledare för Torypartiet, vilket innebär att han på onsdagen blir ny premiärminister med bara tre månader kvar till nästa Brexit-deadline, rapporterar brittiska medier.

När Realtid listar den gångna veckans tio mest lästa artiklar framträder en tydlig trend: Artiklar om fondbolag där det förekommer kontroverser lockar klart mest till läsning.

Theresa May förlorade till slut maktkampen i Tories och lämnar som partiledare och premiärminister på fredag. Det brittiska brexit-partiets enorma framgångar i Europaparlamentsvalet ökar risken för en hård brexit, skriver Realtids brexit-expert Rickard Ydrenäs.

Sidor