Annons

Annons

Sitewide generic

Brexit

Brexit kan bli ett stresstest för hur världsekonomin kan komma att utvecklas under de nya handelsreglerna. Det sade Mark Carney, chef för Bank of England, i ett tal i London på tisdagen, enligt Bloomberg News.

Storbritannien kan komma att krascha ut ur EU utan utträdesavtal. Nu uppmanar finansminister Magdalena Andersson svenska myndigheter och företag att förbereda sig

Euronext höjer budet på Oslobörsen, manliga aktiemäklare tjänar nästan dubbelt så mycket som kvinnliga, finansieringsproblemen större för Deutsche Bank. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet måndagen den 11 februari.

Min bedömning har länge varit att Theresa May skulle få igenom ett avtal, men den senaste veckan har jag bytt uppfattning.  Jag gör analysen att vi med stor sannolikhet går mot en hård brexit. Det är hög tid för svenska företag att förbereda sig. Det skriver brexit-experten Rickard Ydrenäs.

 

Theresa May och Jean-Claude Juncker har nu hållit sitt möte. Och någon omförhandling av brexitavtalet blir det inte.

Rådgivare kan snart tvingas bli angivare åt Skatteverket, Verdane tar in rekordmycket i ny fond, Spotify nära miljardaffär, Fed-chefen: bäst att vänta med räntehöjningar och Apples aktie kan rusa 27 procent på ett år. Det är några av morgonens rubriker.

SEB skriver ned tillväxten i Sverige, Blackrock-strateg tror på köpläge på börserna, Cushman & Wakefield stärker Capital Markets,  Kinesiska investerare blickar mot Sverige och sämre än väntat från UBS. Detta är några av rubrikerna i morgonens nyhetssvep.

Storbritannien kommer att garantera EU-medborgares rättigheter i landet även om det blir en brexit utan avtal. De sa Theresa May inför parlamentet på måndagen.

Paradoxalt nog kan det historiska nederlaget i underhuset och misstroendeomröstningen stärka och hjälpa There May framåt. Det skriver Brexit-experten Rickard Ydrenäs och EU-experten Ulf Bergström.

Sidor