Annons

Annons

Brexit

Scaniabolag lägger miljardbud på Navistar, Internationellt nödläge enligt WHO och uppåt på Wall Street. Här hittar du morgonens nyheter i korthet.

 

Efter tre och ett halvt år av omförhandlingar, debatter och nyval har det brittiska underhuset antagit utträdesavtalet som Storbritannien förhandlat fram med EU.

Det brittiska underhuset röstade på fredagen för premiärminister Boris Johnsons brexitavtal. Det innebär att Storbritannien lämnar EU den 31 januari.

Investmentbanken JP Morgan ser en "obekvämt hög" risk med att det blir en hård brexit när deadline för ett handelsavtal med EU nås den sista december nästa år.

De första stora vallokalsundersökningen som publicerades kl 23 när vallokalerna stängde på torsdagskvällen visar att Tories får en stor egen majoritet i brittiska underhuset. Valresultatet ger premiärminister Boris Johnson stort mandat i att föra Storbritannien ut ur EU, säger brexit-experten Rickard Ydrenäs.

Oppositionspartiet Labour går med på att hålla ett nyval i Storbritannien, meddelar partiledaren Jeremy Corbyn.

EU beviljar Storbritanniens regering en förlängning av brexitprocessen till 31 januari 2020.

Morgonsvepet: Minus 4,5 miljarder för Nordea, EU redo ge brexitförlängning och ny fond från Lannebo. 

Det brittiska underhuset röstade ja till att arbeta vidare med utträdeslagen – men nej till tidsplanen. - Att omröstningen om avtalet gått igenom är en stor framgång för Boris Johnson, säger brexitexperten Rickard Ydrenäs till Realtid.

Sidor