Fintech

Fundedbyme i samarbete med finländsk konkurrent

Finländska Privanet köper 33,4 procent av Fundedbyme:s joint venture-filial i Finland. "Med ambitionen att bli den största Europeiska aktören inleder vi nu ett strategiskt partnerskap och tillsammans dubblas vår kapacitet, säger Daniel Daboczy, vd och medgrundare av Fundedbyme.

Uppdaterad 2017-08-25
Publicerad 2017-08-25

Det framgår av ett pressmeddelande.

Privanet driver i dag crowdfundingplattformen Around samt Finlands enda plattform för handel med onoterade aktier.

Samarbetet syftar till att bredda Fundedbyme:s erbjudande till investerare och entreprenörer. Det är också ett första steg mot att försöka konsolidera crowdfundingmarknaden i Norden.

– Med ambitionen att bli den största Europeiska aktören inleder vi nu ett strategiskt partnerskap med licensierade Privanet/AROUND och tillsammans dubblas vår kapacitet. Investerarbasen ökar markant samt möjlighet att under FIVA licens verka i hela EU. Detta är ett viktigt steg för den tillväxtresa som Fundedbyme haft geografiskt men tillsammans gör detta samarbete oss till den överlägset största aktören på de marknader vi verkar, säger Daniel Daboczy, vd och medgrundare av Fundedbyme.

Privanet är en förvaltningskoncern som specialiserat sig på handel med olistade aktier och företags finansierinsgbehov. De driver i dag crowdfundingplattformen Around i Finland och lyder under fiska finansinspektionens tillsyn.

Platsannonser