Börs

Fingerprint ger ny version av handelsstoppet

På tisdag förmiddag handelsstoppades Fingerprint-aktien. Men orsaken till stoppet är inte klarlagd. Bolaget ger nu en ny version av bakgrunden. Handeln i aktien återupptas på onsdagsmorgonen.

Uppdaterad 2018-03-21
Publicerad 2018-03-21

Efter tio på onsdag förmiddag handelsstoppades Fingerprint-aktien på Stockholmsbörsen.

Enligt Nyhetsbyrån Direkt berodde det på att bolaget självt kontaktat analyshuset Pareto och påtalat att estimaten för bland annat första kvartalet 2018 ligger för högt.

Bolagets aktie rasade med över 6 procent på Stockholmsbörsen efter beskedet och handeln fick avbrytas. Detta efter ett beslut som togs av Fingerprint i samråd med Nasdaq och Finansinspektionen, rapporterade Direkt.

Men nu förnekar Fingerprint att det var så det gick till. Bolaget uppger att det aldrig talade om estimat med några analytiker. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande på tisdagen.

"Fingerprint cards har inte kommunicerat priskänslig information i analysmöten. Inte heller har bolaget kommenterat analysestimat", skriver Fingerprint i pressmeddelandet.

Bolaget medger dock att det talat med analytiker på tisdagen om "förändringar i marknadsförhållandena" som tidigare kommuniceratas.

Det handlar bland annat om att den kinesiska smarttelefon-marknaden försämrades under fjärde kvartalet och att bolaget förväntar sig vikande försäljning av sina fingeravtrycks-sensorer under första kvartalet 2018 i landet. Men det är något som redan kommunicerats i årsredovisningen, enligt bolaget.

Platsannonser

Logga in