Annons

Annons

Nasdaq

Lauri Rosendahl, vd på Nasdaq Stockholm, förklarar vad som skedde för två veckor sedan när handeln på Nasdaq-börserna i Norden, Baltikum och Island släcktes ned. Det var ingen cyberattack garanteras. "Vi har världens bästa teknik", säger han.

I tisdags, den 24 september, var det dags för riskkapitalbolaget EQT att ringa i klockan på Nasdaq Stockholm. Här kan du se hur det gick till.

De ledande indexen i USA stängde på plus, med undandtag av Nasdaq. I Asien är det uppåt på morgonen. Stockholmsbörsens storbolagsindex OMX30 väntas öppna med 0,7 procent enligt förhandeln hos IG Markets.

Flera börsexperter är kritiska till de sänkta kraven för bolag på First North. Helena Nordman-Knutson på Hallvarsson & Halvarsson anser att det finns värre problem med First North, som Nasdaq först borde ta itu med.

Nasdaq drar tillbaka sitt intresse för Oslobörsen. Bolaget menar att de minsta acceptvillkoren för erbjudandet inte längre kan uppfyllas.

Bilia, Klövern och Nyfosa är några av företag som läggs till i OMX Stockholm Benchmark Index medan SAS med flera tas bort. Det framgår av Nasdaqs halvårsvisa uppdatering av indexet.

Nasdaqbörsen kommer att utvärdera sina möjligheter att köpa Oslobörsen men nordiska Nasdaq-chefen är besviken efter att norska myndigheter inte gått på Nasdaqs linje och krävt majoritetsägande med två tredjedelar av Oslobörsen.

Sidor