Annons

Annons

Nasdaq

De ledande indexen i USA stängde på plus, med undandtag av Nasdaq. I Asien är det uppåt på morgonen. Stockholmsbörsens storbolagsindex OMX30 väntas öppna med 0,7 procent enligt förhandeln hos IG Markets.

Flera börsexperter är kritiska till de sänkta kraven för bolag på First North. Helena Nordman-Knutson på Hallvarsson & Halvarsson anser att det finns värre problem med First North, som Nasdaq först borde ta itu med.

Nasdaq drar tillbaka sitt intresse för Oslobörsen. Bolaget menar att de minsta acceptvillkoren för erbjudandet inte längre kan uppfyllas.

Bilia, Klövern och Nyfosa är några av företag som läggs till i OMX Stockholm Benchmark Index medan SAS med flera tas bort. Det framgår av Nasdaqs halvårsvisa uppdatering av indexet.

Nasdaqbörsen kommer att utvärdera sina möjligheter att köpa Oslobörsen men nordiska Nasdaq-chefen är besviken efter att norska myndigheter inte gått på Nasdaqs linje och krävt majoritetsägande med två tredjedelar av Oslobörsen.

Kampen om Oslobörsen är över, enligt norska källor. Börsoron tilltar efter den upptrappade handelskomflikten mellan USA och Kina och Uber hittills en dålig investering. Det är några av nyheterna i morgonsvepet denna måndag.

Nordax ökar nyutlåning med 56 procent, Lägre rörelseresultat för Catella och Nasdaq med segervittring - det är några av rubrikerna denna fredagsmorgon.
 

Nordax ökar nyutlåning med 56 procent, Lägre rörelseresultat för Catella och Nasdaq med segervittring - det är några av rubrikerna denna fredagsmorgon.
 

Börsintroduktionen och integrationen av Norstedts Juridik har slukat mycket av Karnovs resurser. “Jag tycker att det är roligt med intresset för vårt företag och att vi fått så många nya aktieägare. Men det är också ett ansvar att leverera” säger Flemming Breinholt, vd på Karnov Group, till Realtid.

Sidor