FinansNyhet

Ernstberger ser fram emot rättegång

Publicerad

Ernstberger ser fram emot rättegång, oförändrad ränta i USA och SD vänder om Telia – det är några av rubrikerna i morgonsvepet denna torsdagsmorgon.

Camilla Jonsson

Ernstberger ser fram emot rättegång
Allras åtalade vd Alexander Ernstberger ser fram emot rättegången mot honom och tre kollegor i PPM-bolaget – som kommer att dra igång i oktober.
– Jag tror att vi alla ser fram emot rättegången. Det är en tråkig situation, men vi har levt med den i två år. Det här blir på något sätt finalen, det är först med en rättegång som det avgörs, säger han till Expressen.
Ernstberger är åtalad för grovt mutbrott och tagande av muta och riskerar sex års fängelse. Han nekar till brott.

Oförändrad ränta i USA
Fed lämnade på onsdagen räntan oförändrad på 2,25-2,5 procent och skruvade samtidigt ned räntebanan mer än väntat.
Ledamöterna sänkte också sina BNP-prognoser något samtidigt som arbetslöshetsprognoserna justerades uppåt. Överraskande var också att Fed nu räknar med att avbryta minskningen av balansräkningen redan i slutet av september, många hade väntat av Fed skulle fortsätta minska balansräkningen, om än i lägre takt, till slutet av året.

SD vänder om Telia
Sverigedemokraterna har gjort en helomvändning i synen på statens ägande av Telia och vill sälja delar av bolaget.
Och nu är alliansen med hjälp av SD:s stöd på väg att köra över regeringen när frågan ska behandlas i riksdagen inom kort.

Annons

USA behåller handelstullar
USA:s president Donald Trump kommer att behålla tullarna för Kina till dess att han är säker på att Peking håller sig till ett möjligt handelsavtal.
Det rapporterar Bloomberg News.
Han tillbakavisade därmed förväntningar om att de två länderna kommer att enas om att rulla tillbaka tullarna som en del av ett hållbart stillestånd i handelskriget.
– Vi talar inte om att ta bort dem, vi talar om att lämna dom under en avsevärd tid, eftersom vi måste vara säkra på att om vi gör ett avtal med Kina att Kina lever enligt avtalet, sade Trump.

Allt fler väljer bort flyg och kött – och kvinnorna går före
Var fjärde (23 procent) svensk uppger att de valt bort flygresor för att minska sin klimatpåverkan under det senaste året, en ökning med 6 procentenheter sedan förra året. Nästan var femte svensk (18 procent) har under det senaste året valt tåg framför flygresa. Två av fem uppger att de har dragit ner på köttätandet det senaste året för att minska sin klimatpåverkan. Det är framför allt unga, kvinnor och boende i storstadsområdena som uppger att de valt tåget framför att flyga och dragit ner på köttkonsumtionen. Det visar Klimatbarometern 2019, som är gjord av Sifo på uppdrag av Världsnaturfonden WWF.

Google är drömmen för ekonomistudenter
I går kväll offentliggjordes resultatet i Företagsbarometern 2019 i vilken över 25 000 studenter på svenska högskolor och universitet har fått ranka sina drömarbetsgivare och ange förväntningar på karriären. Google fortsätter vara Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.
Det visar Företagsbarometern för 2019.

Annons

Topp 10 arbetsgivare: Ekonomi
1. Google
2. Spotify
3. Ikea
4. H&M
5. PwC
6. Swedbank
7. Handelsbanken
8. Ernst & Young
9. SEB
10. Nike

 

Annons