Annons

Annons

Telia

Telekommarknaden fungerar inte och om inget görs kan Sverige snart ställas inför ett digitalt säkerhetspolitiskt hot. Realtids krönikör Per Lindvall uppmanar politikerna att dela upp Telia.

Telia Company genomför flera förändringar i koncernledningen. Stein-Erik Vellan blir ny vd för Telia Norge. Jonas Bengtsson blir tillförordnad vd för Telia Finland.

Telia har utsett Allison Kirkby till ny vd och koncernchef. Kirkby kommer närmast från rollen som vd för danska telekomoperatören TDC, en tjänst hon tillträdde så sent som i december förra året.

Telias miljardköp av Bonnier Broadcasting väntas gå igenom innan årsskiftet. “Det är en affär som kommer att göra oss till pionjärer” säger Telias tillförordnade vd Christian Luiga. 

För att blidka EU-kommissionen om att få igenom köpet av Bonnier Broadcasting har Telia erbjudit sig att göra eftergifter.

Johan Dennelind har utsetts till ny styrelseordförande i konsultbolaget Tyréns, Swedbank får ny chefsekonom i Finland och Cederquist vinner Justitiapriset 2019. Det är några av rubrikerna i torsdagens morgonsvep.

EU:s fördjupade granskning av Telias bud på Bonnier Broadcasting oroar inte Marie Ehrling. "Det ligger helt i våra planer," säger styrelseordföranden till TT.

Ekobrottsmyndigheten gör ännu ett tillslag mot Swedbank, TF Banks utlåning överträffar förväntningarna, Storförlust för Nokia och Telia når inte förväntningarna – det är några av rubrikerna i morgonsvepet denna torsdagsmorgon.
 

Sidor