Fintech

Collector investerar i Kaching

Collector Ventures tar en post i fintech-bolaget Kaching. Bolaget utvecklar mobila kassalösningar som för ihop e-handel och försäljning i fysiska butiker. "Hög tid att modernisera shoppingsupplevelsen även i butiker", menar Collector banks vd Liza Nyberg.

Uppdaterad 2017-11-30
Publicerad 2017-11-29

Kaching, som ursprungligen knoppades av från mobilutvecklingsbolaget Dynamo, erbjuder digitala mobila betallösningar och riktar sig mot större detaljhandelskedjor. Bolagets kassalösning finns redan i samtliga butiker hos Digital Inn, som är en Apple premium reseller.

Liza Nyberg. Foto: Collector

Teamet består av seniora utvecklare med erfarenhet från bland annat Spotify, Skype, Truecaller och Klarna. Utöver grundaren och entreprenören Mat-hias Plank är de största delägarna i Kaching investmentbolaget Creades, Richard Båge, Rustan Panday och Daniel Soussan som etablerat bl.a. Mediaplanet och Insplanet samt varit delaktiga i uppbyggnaden av Storytel.

– Det är hög tid att modernisera shoppingsupplevelsen även i butiker. Vi ser med stor glädje fram emot ett samarbete med Kaching som kommer att förändra kundupplevelsen och ta betalningar i butik in i framtiden, samtidigt som både merförsäljningen och effektiviteten hos handlaren ökar. Det gör både kunder och butikspersonal gladare, säger Collector banks vd Liza Nyberg.

Banken har valt att inte offentliggöra hur mycket den investerar i Kaching.

Collector Ventures investerar i nya Fintech-bolag med en utpräglad digital inriktning där Collector Bank ser en teknisk och affärsmässig nytta. Hittills har Collector Ventures investerat i ca 20 fintechbolag, bland annat Wint, Veckopengen, BetterWealth och Nordkap. 

 

Platsannonser

Logga in