Annons

Annons

Collector Bank

Collector Bank behöver minska valutaexponeringen och hitta nya inlåningskällor. Ett led i det är att banken lanserar ett inlåningserbjudande i Tyskland, säger Gustav Ohlsson, produktchef för sparande, till Realtid.

Prime Livings dotterbolag Prime Living Beryllgatan AB har genom förlikning i Stockholms tingsrätt kommit överens om att till Collector Bank AB betala 3,3 Mkr.

Realtids rundringning angående att riskkapitalbolaget EQT skulle vara på väg till börsen ger blandade svar. Lena Apler, Collector, tycker att det är kontraintuitivt och Robert Nordahl, BDO, tror inte heller att den publika miljön är rätt för EQT. Per Börjesson på Spiltan ser däremot bara fördelar med att bolaget får ett marknadsvärde. 

Nischbanken Collectors nya vd Martin Nossman är inte nöjd med bankens prestation under tredje kvartalet: “Vi kommer intensifiera vårt arbete med att minska kostnader, samtidigt som vi behöver fortsätta öka intäktstillväxten”, säger han i en kommentar till delsårsrapporten.

Tidigare varning på SHB kommer i kapp Collector Banks nye vd Martin Nossman, Wallenberg vill snabba på digitaliseringen, Miljardvärderat bolag på väg mot börsen, White&Case och Baker McKenzie når framgång på prisutdelning. Detta är några av fredagens morgonnyheter.

Sidor