Annons

Annons

Collector Bank

Nischbanken Collector Bank ökar resultatet med 22 procent jämfört med förra året. Bland annat går bankens privatlån mycket bättre än tidigare. Det visar bankens delårsrapport. 

Collector Bank redovisar en intäktsökning om nära 30 procent och en stark tillväxt för företagssegmentet i sin delårsrapport som avser perioden januari till mars 2019.

Collector Bank behöver minska valutaexponeringen och hitta nya inlåningskällor. Ett led i det är att banken lanserar ett inlåningserbjudande i Tyskland, säger Gustav Ohlsson, produktchef för sparande, till Realtid.

Prime Livings dotterbolag Prime Living Beryllgatan AB har genom förlikning i Stockholms tingsrätt kommit överens om att till Collector Bank AB betala 3,3 Mkr.

Realtids rundringning angående att riskkapitalbolaget EQT skulle vara på väg till börsen ger blandade svar. Lena Apler, Collector, tycker att det är kontraintuitivt och Robert Nordahl, BDO, tror inte heller att den publika miljön är rätt för EQT. Per Börjesson på Spiltan ser däremot bara fördelar med att bolaget får ett marknadsvärde. 

Sidor