Annons

Annons

Collector

Collectors låga aktiekurs fick tidigare i veckan flera insynspersoner och andra ägare att öka sina innehav i nischbanken när en större aktiepost var till försäljning, enligt Collectors styrelseordförande Lena Apler. 

Collectors styrelseordförande och storägare Lena Apler köpte under gårdagen 225 000 aktier i nischbanken, för närmare 10 miljoner kronor.

Nischbanken Collector har presenterat resultatet för tredje kvartalet och delårsrapport för januari till september. Låneportföljen ökade med 32  procent till 30,6 miljarder kronor, jämfört med 23,1 miljarder motsvarande period föregående år.

Fintechbolaget Bofink, som har flera välkända namn i ägarlistan, tittar nu på att ta in fler ägare. Bolaget ska växa ytterligare, bland annat genom att bli bostadkreditsinstitut, berättar vd och grundare Joachim Ronneback Thomson i en intervju med Realtid.

Den finaste arbetsfria intäkten man kan ha sägs vara apanage. Den näst finaste är arbitrage. Den tredje finaste verkar vara att nyttja den statliga insättningsgarantin. Realtids krönikör Per Lindvall tycker att något skaver i den logiken.

Collector Bank lanserar inlåningserbjudande i Tyskland vilket ska minska bankens valutaexponering, skriver banken i ett pressmeddelande.

Finansmannen Erik Selin, vd i Collector-storägaren Balder, köpte under mars 1,5 miljoner aktier i nischbanken Resurs.

Peter Olsson, som närmast kommer från rollen som corp-chef på SEB, har idag utsetts till ny CFO i Collector, samtidigt rekryteras ytterligare en person från corp-sidan på SEB.

Sidor