Finans Nyhet

Collector Bank och Aktieinvest lanserar ny aktie-app

Publicerad

Collector Bank och Aktieinvest lanserar, genom ett samarbete, aktie-appen Spira, med syftet att "göra det möjligt för alla, oavsett förkunskaper, att investera på börsen". 

Realtid.se

Trots att all statistik visar att aktie-sparande är det som historiskt gett bäst avkastning är det bara cirka 14 procent av svenskarna som idag äger aktier, skriver Collector AB i ett pressmeddelande och presenterar därefter samarbetet mellan Collector Bank och Aktieinvest som lanserar appen Spira – "som ska göra det möjligt för fler svenskar att bli rika på börsen".

Vidare skriver Collector att ”en majoritet av svenskarna sparar varje månad. Men eftersom många tror att det krävs såväl kunskap som intresse och tid för att bli rik på aktier väljer de flesta istället att spara i någon av storbankernas fonder. Tryggt och bekymmersfritt kan tyckas. Problemet är bara att fondernas avgifter äter upp en ganska stor del av vinsten".

– Det som din bank inte berättar för dig är att på 30 år kan hälften av din avkastning ha försvunnit ner i deras fickor. Det är inte särskilt schysst, utan något vi vill ändra på, säger Lena Apler, styrelseordförande och grundare av Collector Bank 

Annons

Grundidén bakom appen Spira är att göra det möjligt för alla, oavsett förkunskaper, att investera på börsen. 

– De flesta sparare är medvetna om att aktiesparande lönar sig på sikt men vågar inte ta steget, ofta på grund av osäkerhet, tidsbrist och låga kunskaper. Storbankerna har i alla tider tjänat på att folk ska tycka aktier är svårt och krångligt, vilket det inte alls behöver vara. Sättet vi byggt Spira på gör att det nu är lika enkelt att spara i aktier som att spara på ett bankkonto eller i fonder men med den stora skillnaden att du faktiskt har möjlighet att få avkastning på dina sparpengar, precis som de slipade börshajarna, säger Therese Lundstedt, vd Aktieinvest 

Spira bygger på Aktieinvests koncept med andelssparande. Det vill säga att man handlar för ett fast belopp istället för i antal aktier. "Och användaren behöver varken tänka på rörligt courtage, deklaration, övriga avgifter eller vinstskatt. Genom en stående månadsöverföring köper ”Spiraren” andelar i en färdig portfölj bestående av de största investmentbolagen på Stockholmsbörsen”. 

Annons

– Med Spira lanserar vi nu en digital produkt som möter spararnas efterfrågan på ett långsiktigt sparande som är bättre än vad många andra banker kan erbjuda. Vi tror att Spira kommer att sätta en helt ny standard för det enkla och lönsamma månadssparandet, säger Liza Nyberg, CEO Collector Bank.

Annons