Annons

Annons

Lena Apler

Collectors styrelseordförande och storägare Lena Apler köpte under gårdagen 225 000 aktier i nischbanken, för närmare 10 miljoner kronor.

Fintechbolaget Bofink, som har flera välkända namn i ägarlistan, tittar nu på att ta in fler ägare. Bolaget ska växa ytterligare, bland annat genom att bli bostadkreditsinstitut, berättar vd och grundare Joachim Ronneback Thomson i en intervju med Realtid.

Lena Apler har nu lämnat värdepappersbolaget Exceed Capital Sverige AB och samtidigt har även vd:n Henrik Sundin lämnat bolaget. Ny vd och ny styrelseledamot är tillsatta.

Martin Nossman från Handelsbanken blir ny vd på Collector. Han tar över efter Liza Nyberg som lämnar vd-jobbet på nischbanken efter bara ett år på posten.

 

Exceeds vd Henrik Sundin vill inte svara på Lena Aplers kritik gentemot ledningen men uppger att Finansinspektionens varning och sanktionsavgift grundar sig på felaktigheter kopplade till de övertagna depåerna från Oak Capital och att bolaget övervägde att stämma Oak Capital.

Kraven är extra höga för styrelseledamöter som är mer publika, som Lena Apler, vars renommé och tillskrivna kompetens lätt ses som en garanti för bolagets seriositet, skriver krönikören Per Lindvall med anledning av hennes engagemang i det kritiserade värdepappersbolaget Exceed med kopplingar till Oak Capital.

Bristande information från ledningen får Lena Apler att lämna Exceeds styrelse. ”Det har varit lite för många incidenter som har kommit upp i efterhand och jag är inte bekväm med detta”.

Collectors grundare och styrelseordförande Lena Apler sitter sedan 2011 i styrelsen för Exceed som tagit över Oak Capitals verksamhet. Bolaget har blivit hårt kritiserat och straffats av Finansinspektionen.

Sidor