Annons

Annons

Aktieinvest

Att yngre kvinnor blir allt mer aktiva på aktiemarknaden är en tydlig trend. I fjol var 55 procent av Aktieinvests nya kunder kvinnor i åldersspannet 30-50 år. Det säger Dan Johnson som tillträdde som ny vd för nätmäklaren för drygt två månader sedan. 

Therese Lundstedt, tidigare vd på aktiemäklaren Aktieinvest, blir ny vd på Urbangreen, ett bolag som arbetar med gröna lösningar inom stads- och fastighetsbyggnad. Spiltan är en av storägarna i Urbangreen.

Aktieinvest söker ny vd efter att nuvarande vd Therese Lundstedt har sagt upp sig. Pareto Securities har nu inlett jakten på en ny vd till sitt nyförvärvade bolag. Fyra egenskaper är särskilt viktiga.

(Uppdaterad) Pareto Securities har kommit överens med Aktiespararna om ett förvärv av samtliga aktier i nätmäklaren Aktieinvest. Därmed säljs fondkommissionären, som är Sveriges äldsta nätmäklare, efter 29 år under Aktiespararnas tak.

Therese Lundstedt har gjort en snabb karriär från telefonförsäljare till vd för Aktieinvest på tio år. Idag är hon, utöver vd för Aktieinvest, även delaktig i PokerFace och jobbar med att inspirera och motivera unga kvinnor.