EU

"Vi rusar med hög fart mot en klippkants-brexit"

Premiärminister Theresa May lyckades inte få över motståndare till hennes utträdesavtal till sin sida med ett erbjudande att avgå. Samtidigt lyckades parlamentet inte komma fram till ett alternativ. 

Publicerad 2019-03-28

I ett försök att locka över flera av de EU-skeptiska medlemmarna inom det konservativa partiet sade Theresa May inför omröstningen att hon skulle avgå om hennes utträdesavtal godkändes.

Hon lyckades inte vinna över tillräckligt många partikamrater samtidigt som det Nordirländska stödpartiet DUP meddelade att de inte skulle stötta hennes avtal.

Parlamentet röstade ned samtliga åtta brexitalternativ som fanns på bordet. Vissa av dem lyckades dock bättre än Theresa Mays avtal och parlamentet kommer hålla nya indikativa omröstningar på måndag efter att ha förfinat alternativen med störst sannolikhet att säkra en majoritet.

- Theresa May är allt mer desperat. Trots löften om att hon kommer att avgå om hon får igenom sitt avtal, så verkar det inte funka. Nordirländska DUP fortsätter att säga nej. För varje dag som gå är ökar risken för en hård Brexit. Ett mirakel behövs för att rädda May från att nedröstad igen. Vi rusar med hög fart mot en klippkants-brexit, säger Realtids brexitexpert Rickard Ydrenäs I en kommentar.  

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in