Annons

Annons

Theresa May

Min bedömning har länge varit att Theresa May skulle få igenom ett avtal, men den senaste veckan har jag bytt uppfattning.  Jag gör analysen att vi med stor sannolikhet går mot en hård brexit. Det är hög tid för svenska företag att förbereda sig. Det skriver brexit-experten Rickard Ydrenäs.

 

Theresa May och Jean-Claude Juncker har nu hållit sitt möte. Och någon omförhandling av brexitavtalet blir det inte.

SEB skriver ned tillväxten i Sverige, Blackrock-strateg tror på köpläge på börserna, Cushman & Wakefield stärker Capital Markets,  Kinesiska investerare blickar mot Sverige och sämre än väntat från UBS. Detta är några av rubrikerna i morgonens nyhetssvep.

Storbritannien kommer att garantera EU-medborgares rättigheter i landet även om det blir en brexit utan avtal. De sa Theresa May inför parlamentet på måndagen.

Paradoxalt nog kan det historiska nederlaget i underhuset och misstroendeomröstningen stärka och hjälpa There May framåt. Det skriver Brexit-experten Rickard Ydrenäs och EU-experten Ulf Bergström.

Buden på Millicom kan nå uppåt 800 kronor per aktie, svåra konsekvenser för Sverige vid en hård Brexit och svagare tillväxt för Eurozonen. Det är några av nyheterna i morgonsvepet denna onsdag morgon.

Ikväll står Storbritanniens parlament inför en historisk omröstning om Brexit. Oavsett resultat står vi inför början på slutet för premiärminister Theresa Mays tid vid makten. Brexitkaoset lär fortsätta oavsett utgång av omröstningen. Det skriver Brexit-experten Rickard Ydrenäs och EU-experten Ulf Bergström.

Antalet riskkapitaltransaktioner minskar i Storbritannien på grund av ovisshet om Brexits påverkan på den brittiska ekonomin.

SEB och Mannheimer kopplas in vid Saab:s miljardemission, Société Générale tvingas betala miljardbot till USA, Morgan Stanley får ny Europa-chef och Ny skyskrapa i Storbritanniens finanskvarter. Detta är några av Realtids rubriker i morgonens svep.

Vi är nära en brexit-deal men en del förhandlingar återstår innan en överenskommelse kan vara på plats. I en gästkrönika utvecklar Brexitpoddens Rickard Ydrenäs sina tankar om slutspelet i brexitförhandlingarna. Han uppmuntrar förhandlarna att föra vuxna samtal för att bryta dödläget i förhandlingarna, och förklarar samtidigt varför May drar ut på tiden.

Sidor