Revision

Topprevisor lämnar med omedelbar verkan

Stefan Lundberg, delägare i EY och revisor i Spotify, Klarna och Autoliv lämnar sina uppdrag av personliga skäl. Hans avgång kommer i ett känsligt skede för bolagen.

Uppdaterad 2018-05-18
Publicerad 2018-05-18

Realtid erfar att en profilerad revisor vid EY lämnar sina uppdrag med omedelbar verkan. De berörda företagen ska ha fått veta att anledningen är “personliga skäl”.

Stefan Lundberg är auktoriserad revisor och partner i EY. Han har i närtid blivit känd för att ha varit ansvarig för Spotifys noteringprojekt på Nasdaq i New York. I projektgruppen ingick även Hamish Mabon från EY Stockholm och ett team på cirka 50 personer från Sverige, England, USA och Norge, enligt en artikel i branschtidningen Balans tidigare i vår.

Realtid har talat med EY:s vd Jonas Svensson som inte vill kommentera uppgifterna och tillägger att han inte kommenterar ett enskilt ärende.

Realtid söker Stefan Lundberg liksom de berörda företagen.

Avgången kommer i ett känsligt läge för företagen.

Spotify har som bekant just genomfört sin börsnotering vid Nasdaq i New York.

Klarna har under våren tappat flera chefer, dels inom risk, dels inom regelefterlevnad och intern granskning.

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv har precis genomfört en omstrukturering som innebär att de avknoppar Veoneer, som arbetar med aktiva säkerhetssystem mot den snabbväxande marknaden för självkörande bilar.

Platsannonser

Logga in