Annons

Annons

Autoliv

Autoliv antar att EU-kommissionen återigen kommer att utfärda böter mot bolaget och har därför reserverat 210 miljoner dollar, motsvarande cirka 1,9 miljarder kronor.

Autoliv, som riskerar att betala 51 miljoner kronor till Volvo Cars, vill att talan ska avvisas eftersom det inte rör en patenttvist och därmed är Patent- och marknadsdomstolen fel forum. Autoliv menar nämligen att man inte kände till patentet när avtal mellan parterna skrevs.

(Uppdaterad) Stefan Lundberg, som hastigt lämnar alla sina uppdrag, är även huvudansvarig revisor i Nasdaq OMX. Ingen ändringsanmälan har kommit in till Bolagsverket, men EY bekräftar på måndagseftermiddagen att han lämnar firman.

Stefan Lundberg, delägare i EY och revisor i Spotify, Klarna och Autoliv lämnar sina uppdrag av personliga skäl. Hans avgång kommer i ett känsligt skede för bolagen.

Autolivs nuvarande vd, Jan Carlson, tar över avknoppningen Veoneer, samtidigt bnlir Mikael Bratt vd för Autoliv.

“Diskussionen om uppdelning av Autoliv har vuxit fram inom ledningen och styrelsen de senaste månaderna, och är inte ett resultat av marknadens krav”. Det säger Autolivs vd tillika styrelseordförande Jan Carlson.