Annons

Annons

Skatteverket

Tre tunga skatterådgivare kommenterar det nya lagförslaget om informationsplikt hos skatterådgivare. Med i panelen finns Hans Peter Larsson, skatteansvarig på branschorganisationen FAR, Håkan Behmer, affärsområdeschef på BDO och Magnus Larsson skatterådgivare på Deloitte och tidigare ordförande i FAR.

Rådgivare kan snart tvingas bli angivare åt Skatteverket, Verdane tar in rekordmycket i ny fond, Spotify nära miljardaffär, Fed-chefen: bäst att vänta med räntehöjningar och Apples aktie kan rusa 27 procent på ett år. Det är några av morgonens rubriker.

64 miljoner kronor har försvunnit från den svenska statskassan i så kallade cum ex-bedrägerier. Det visar TT:s uppföljning. Inga stora firmor har avslöjats i Sverige.

Skatteverket drabbat av Cum ex-bedrägeri, Cristina Stenbeck går in i elscooterbolag, Förlängd övergångsfas för britterna ut ur EU och Ny valberedning i Munters. Det är några av rubrikerna i Realtids morgonsvep.

Den 1 augusti skärper Skatteverket reglerna om självrättelser av tidigare inlämnade deklarationer. Vid generella kontroller som aviserats på Skatteverkets webbplats, begränsas möjligheten till självrättelse till två månader.

En av de mera framgångsrika svenska verksamheterna under det senaste decenniet har varit att omvandla högbeskattade tjänsteinkomster till lågbeskattade kapitalinkomster. Med Högsta förvaltningsdomstolens utslag i veckan mot riskkapitalbolagens ”carried interest” täpper man till en av dessa omvandlingsmodeller, men det finns flera liknande upplägg kvar, skriver Realtids krönikör Per Lindvall.

Sidor