Annons

Annons

Skatteverket

"Att aktiekapitalets storlek skulle avgöra hur seriöst företagandet bedrivs är ju rent nonsens." Det skriver Erik Sjölander, näringspolitiskt ansvarig på Småföretagarnas riksförbund i en replik angående förändring av 3:12-reglerna.

På onsdagen kunde Realtid avslöja att en rad riskkapitalprofiler, däribland Industrivärdens vd Helena Stjernholm, förlorade ett stort skattemål. Resultatet var väntat och innebär en betydande framgång för Skatteverket, skriver Realtids Claes Folkmar.

Nio kunder hos det svenska insurtechbolaget Kaptena har fått rätt i domstol när det gäller värderingen av onoterade aktier i LeoVegas  som överlåtits till kapitalförsäkring i Danica.

Allra-grundaren Alexander Ernstberger vänder sig till kammarrätten för att slippa betala merparten av skatteverkets krav om 37,2 miljoner kronor.

Tre tunga skatterådgivare kommenterar det nya lagförslaget om informationsplikt hos skatterådgivare. Med i panelen finns Hans Peter Larsson, skatteansvarig på branschorganisationen FAR, Håkan Behmer, affärsområdeschef på BDO och Magnus Larsson skatterådgivare på Deloitte och tidigare ordförande i FAR.

Rådgivare kan snart tvingas bli angivare åt Skatteverket, Verdane tar in rekordmycket i ny fond, Spotify nära miljardaffär, Fed-chefen: bäst att vänta med räntehöjningar och Apples aktie kan rusa 27 procent på ett år. Det är några av morgonens rubriker.

Sidor