Annons

Annons

Skatteverket

"Att aktiekapitalets storlek skulle avgöra hur seriöst företagandet bedrivs är ju rent nonsens." Det skriver Erik Sjölander, näringspolitiskt ansvarig på Småföretagarnas riksförbund i en replik angående förändring av 3:12-reglerna.

På onsdagen kunde Realtid avslöja att en rad riskkapitalprofiler, däribland Industrivärdens vd Helena Stjernholm, förlorade ett stort skattemål. Resultatet var väntat och innebär en betydande framgång för Skatteverket, skriver Realtids Claes Folkmar.

Nio kunder hos det svenska insurtechbolaget Kaptena har fått rätt i domstol när det gäller värderingen av onoterade aktier i LeoVegas  som överlåtits till kapitalförsäkring i Danica.

Allra-grundaren Alexander Ernstberger vänder sig till kammarrätten för att slippa betala merparten av skatteverkets krav om 37,2 miljoner kronor.

Tre tunga skatterådgivare kommenterar det nya lagförslaget om informationsplikt hos skatterådgivare. Med i panelen finns Hans Peter Larsson, skatteansvarig på branschorganisationen FAR, Håkan Behmer, affärsområdeschef på BDO och Magnus Larsson skatterådgivare på Deloitte och tidigare ordförande i FAR.

Sidor