Annons

Annons

Nordic Capital

Nordic Capital har tecknat avtal om att förvärva affärsområdet Consilium Marine & Safety, från börsnoterade Consilium till ett värde av 3 000 miljoner kronor på kassa- och skuldfri basis.

När Realtid summerar den gågna veckans tio mest lästa artiklar ser vi att flest ville läsa om Stefan Mahlsteins karriär. Gör det du också! Och kika på listan så att du inte har missat några av de andra viktiga nyheterna.

Nordax vd Jacob Lundblad ser stora möjligheter att utmana storbankerna inom bolån. I och med den senaste investeringen hoppas han att Nordax nu ska kunna ta del av Stabelos framgångssaga.

Det norska riskkapitalbolaget FSN Capitals räd i IT-konsultbranschen är bara ett av en lång rad exempel bara i år där ett riskkapitalbolag är inblandat. Mattias Loxi, markandsbedömare på Cinode, ser flera orsaker.

UPPDATERAD Betalföretaget Zimpler anklagar Trustly för att missbruka sin dominerande ställning. Nu vill Zimpler att konkurrensverket agerar snabbt.

Morgonsvepet onsdag: Nordic Capital vill sälja 20 procent av Munters, EU funderar på egen digitalvaluta och Norwegian tar in 2,6 miljarder kronor.  

Sidor