Nordic Capital säljer Consilium Safety Group

Taggar i artikeln

Nordic Capital
Publicerad
Uppdaterad

Nordic Capital har tecknat ett avtal om att sälja Consilium Safety Group, en aktör inom SafetyTech, till ett helägt dotterbolag till Antin Infrastructure Partners Flagship Fund V.

Realtid.se

Unde tre år som Nordic Capital varit ägare har företagets intäkter ökat från 1,4 miljarder kronor till 2,5 miljarder kronor och vinsten har nästan tredubblats. Det framgår av ett pressmeddelande.

–Nordic Capital är mycket stolt över samarbetet med Consilium Safety Groups ledning för att skapa en innovativ marknadsledare med global räckvidd. De planer och mål som sattes upp vid förvärvet har framgångsrikt uppfyllts mycket tidigare än förväntat. Vi vill tacka hela teamet på Consilium Safety Group för deras bidrag under dessa år. Företaget är nu väl positionerat för att fortsätta sin tillväxtresa och att vara en ledare inom sina segment. Detta markerar ett fint avslut på ett mycket framgångsrikt samarbete och starten på en spännande nästa fas för Consilium Safety Group, säger Joakim Andreasson, Managing Director, Nordic Capital Advisors.

Parterna har kommit överens om att villkoren för transaktionen inte ska offentliggöras. Transaktionen förväntas slutföras under första halvåret 2024 och är föremål för sedvanliga villkor, inklusive relevanta myndighetsgodkännanden.

Annons

Citigroup Global Markets var finansiell rådgivare åt Nordic Capital.

Annons