Qred rankas som ett av de snabbast växande företagen i Europa – igen

Taggar i artikeln

Financial Times Nordic Capital Qred
Emil Sunnvisson. Foto: Jacob Nordström
Publicerad
Uppdaterad

Qred placerar sig fjärde året i rad på Financial Times lista över de 1 000 snabbast växande företagen i Europa.

Realtid.se

När Financial Times idag publicerade sin lista över Europas 1 000 snabbast växande företag tog småföretagsfinansiären Qred in på listan för fjärde året i rad. Qred topprankades bland de svenska fintechbolagen, och rankas på tionde plats bland de svenska företagen i alla branscher. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vår vision är att vara nummer ett i Europa inom finansiering för småföretag online och med denna tillväxttakt är vi på god väg. Vi är mycket stolta över att ha hamnat på Financial Times lista ännu ett år. Och vi har inte på något sätt saktat ner under det senaste året; vi har skalat vår digitala plattform till Norge, fortsatt vår tillväxt och breddat vår produktportfölj, säger Emil Sunvisson, vd på Qred i en skriftlig kommentar.

Under måndagen publicerade Qred sin bokslutsrapport för 2022 som visar fortsatt stark tillväxt och lönsamhet. Under det senaste året ökade bolaget sina rörelseintäkter med 49 procent och antalet aktiva användare per månad passerade 16 500, vilket tyder på en ökning med 23 procent. I februari 2022 lanserades onlinefinansieringsplattformen på den norska marknaden, vilket gör Qred till den första finansieringsplattformen för små och medelstora företag med närvaro i hela Norden.

Annons

 

Annons