Annons

Annons

IT

Den franska storbanken BNP Paribas och det svenska fintech-bolaget Tink meddelar att de från och med idag ingår i ett nytt strategiskt samarbete.

Sveriges banker letar med ljus och lykta efter IT-kompetens och gör allt för att framstå som så bra arbetsplatser som möjligt. Samtidigt är inte all IT-kompetens intressant – det måste också vara rätt.

Aktivistinvesteraren Carl Icahn har köpt en andel på 1,2 miljarder dollar – motsvarande 13 miljarder kronor – i IT-företaget HP, tillverkare av datorer och skrivare med mera. Nu trycker han på för en sammanslagning med skrivarbjässen Xerox.

Anders Borg avslutade konferensen Fintech Stockholm på Berns. Han talade om det dramatiska digitala skiftet och sina egna fintech-investeringar. Borg hyllade även svenska storbanker. "Det sägs de ligger efter, men det är inte korrekt", slog han fast.

Daniel Berglund – fintech-rådgivare på Nordic Capital och en av talarna på Fintech Stockholm på torsdagen – ångrar bittert att riskkapitalbolaget inte deltog i Klarnas runda 2011. "Det var ett stort misstag", säger han.

Kivra kopplar ihop sin digitala brevlåda med molnbolaget Fortnox plattform för automatiserad bokföring. "Företagare kan lägga mer fokus på sin kärnaffär, istället för administration", menar Kivras vd Stefan Krook.

Nästan hälften av alla blockchain-satsningar återfinns i finanssektorn – som därmed är aktivast på området, enligt ny PwC-rapport. "Ingen vill hamna på efterkälken", skriver rapportförfattarna.

Den förlusttyngda fintech-utvecklaren Cinnober kan bli uppköpt eller delas upp i två bolag, erfar tidningen Forbes. Cinnober-aktien stiger på uppgifterna.

Daniel Johansson internrekryteras till tillförordnad vd för fintech- och revisionsbolaget Wint. Han efterträder medgrundaren Björn Elfgren som dock kvarstår som huvudägare och ledamot.

Fredrik Nihlén har utsetts till ny koncern-CFO. Samtidigt får Cinnobers brittiska dotterbolag Simplitium och Minium också nya vd:ar i form av John Yonker och Patrick Tessier.

Sidor