FinansNyhet

Tink i samarbete med BNP Paribas

Publicerad

Den franska storbanken BNP Paribas och det svenska fintech-bolaget Tink meddelar att de från och med idag ingår i ett nytt strategiskt samarbete.

Olof Ehrs

BNP Paribas kommer använda Tinks open banking-plattform i kundaggretion, betalningslösningar och tjänster som hjälper privatpersoner att få en överblick av sin ekonomi. 

Tink får via samarbetet tillgång till BNP Paribas omfattande europeiska nätverk av finansiella tjänster och samarbetspartners. Den italienska retailbanken Banca Nazionale del Lavoro kommer exempelvis börja använda sig av Tinks IT-lösningar. 

BNP Paribas riskkapitalbolag Opera Tech Ventures blir dessutom minoritetsägare i Tink. 

Annons

– Vi positionerar oss som en tillförlitlig finansiell partner till våra kunder och vill förutse deras behover, hjälpa dem förstå sin ekonomi och tillhandahålla de verktyg som kunderna behöver i sin vardag. Tinks lösning förser oss med ökat värde inom service och översynen av kunders privatekonomi. Vi är ser mycket fram emot att få vara med och utveckla detta strategiska partnerskap på en europeisk nivå, säger Sophie Heller, ansvarig för retail banking & services på BNP Paribas, i en kommentar. 

– Vi är mer än förtjusta över att bli den utvalda IT-partnern till en av Europas största retail-banker med över 18 miljoner kunder, säger Daniel Kjellén, grundare och vd Tink. 

Tink stängde nyligen sin hittills största kapitalrunda och tog in 950 miljoner kronor. Värdet på bolaget har ökat 500 procent på 2,5 år.

Annons

På Tinks kundlista finns bland annat Nordea, Klarna, Nordnet och ABN Amro. Bolaget har omkring 270 anställda når över 250 miljoner bankkunder i Europa.

Annons