FinansNyhet

CAG förvärvar Ateles för 46,7 miljoner kronor

CAG ÅSa Landén EricssonCAG ÅSa Landén Ericsson
Åsa Landén Ericsson, vd för CAG Group. Foto: CAG Group
Publicerad

IT-konsultbolaget CAG stärker position inom e-handeln med förvärvet av Ateles Consulting.

Marlène Sellebråten

IT-konsultbolaget CAG Group har tecknat avtal om förvärv av Ateles Consulting, specilist inom e-handelslösningar, framgår av ett pressmeddelande. Ateles Consulting, med kontor i Stockholm, Linköping och Oslo, cirka 50 medarbetare och kunder som Boots, Kinto (Toyota), Maxbo och Holistic, omsatte cirka 77 miljoner kronor 2019.

Köpeskillingen uppgår till sammanlagt 46,7 miljoner kronor på kassa- och skuldfri basis, motsvarande en EV/EBIT-multipel om 6,2 baserat på prognostiserat resultat 2021, och erläggs kontant. Tillträde sker 14 januari 2021 och förvärvet konsolideras från 1 januari.

– Ateles är en ledande spelare på den växande marknaden för e-handelslösningar. Inte minst detta år har visat betydelsen för kommersiella verksamheter att utveckla digital handel. Ateles har ett komplett erbjudande inom e-Commerce och kontinuerlig optimering av Customer Experience vilket vi ser som en styrka. Ateles kompletterar vår nuvarande verksamhet väl både tekniskt och affärsmässigt och ger oss en plattform för att växa vidare ifrån, säger Åsa Landén Ericsson, VD för CAG Group, i en presskommentar.

Annons
Annons